7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Küçük Can valilikten yardım istedi

Çorum'da ileri derece görme bozukluğu bulunan 9 yaşındaki Can, imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamadığı için kayıt olduğu halde okula devam edemiyor. 

Valilik tarafından düzenlenen Halk Günü toplantısına katılan 4 çocuk babası Mehmet Baskın (42), gözlerinden rahatsız olan çocuğunun okula gidemediğini belirterek, yetkililerden tedavi için yardım istedi. 9 yaşındaki oğlu Can'ın sol gözünün tamamen görmediğini, sağ gözünde ise ileri derece görme bozukluğu olduğunu anlatan Baskın, kendisinin de işsiz olduğunu kaydetti. 

Tedavi olamadığı için gözleri görmeyen çocuğunu ancak 9 yaşına girdiğinde Gazipaşa İlköğretim Okulu'na kayıt ettirebildiklerini dile getiren Baskın, ancak oğlu Can'ın söz konusu sağlık problemi sebebiyle okuldan geri gönderildiğini söyledi. Baskın, ''Oğlumun okuluna devam etmesi için göz ameliyatı yapılmasını istiyorum. Bize yardımcı olun'' dedi. 

Halk Günü toplantısına başkanlık yapan Vali Yardımcısı Fatih Damatlar da ''Önce çocuğun durumu incelenecek. Devlet hastanelerinde ameliyatın gerçekleşme ihtimali olursa değerlendireceğiz. Yoksa göz nakli için gereken yardımı yapmak için çalışmamız olacak'' ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 09:53:38
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 09:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?