8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kızlara yeni yuva

Çorum'da eski hekimevi, Sosyal Hizmetler Kurumu'nun yeni Çocuk Esirgeme ve Kız Yetiştirme Yurdu olarak tahsis edildi.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, restore edildikten sonra kız yurdu olarak açılan eski hekimevi binasında inceleme yaparak, kızların kalacağı odaları tek tek kontrol etti.

Vali Toprak, "Geleceğimiz gençlerin rahatlığı ve kızlarımıza iyi ortamlarda hizmet verilmesi için devletimiz gereken neyse yapmıştır. 26 tane kız öğrencimiz bugün yeni evlerine yerleştirilecekler" dedi.

Her sağlıklı toplumun çalışkan ve zeki gençlere ihtiyacı olduğunu belirten Vali Toprak, "Hem geleneklerimizden gelen sorumluluğumuz hem de modern bir toplum olmamızın şartı, devlete emanet edilen gençlerimizi en iyi şekilde eğitmek ve topluma kazandırmaktır. Bugün burada ikamet edecek kız yavrularımız şehrin içerisinde, toplum içerisinde, rehberlik öğretmenleriyle birlikte başarılı birer gençlik olarak yetiştirileceklerdir" şeklinde konuştu.

Hekimevi binasının gerekli tadilat ve düzenlemelerinin en kısa sürede tamamlandığını hatırlatan Vali Toprak, "Böylelikle onlara daha iyi şartlarda hizmet verebilmenin huzurunu duyacağız. Yeni kız yetiştirme binamızın Çorum ve gençlerimiz için hayırlı olmasını dilerken, bundan sonra da devletimizin bakmakla yükümlü oldukları çocuklarımızın tüm ihtiyaç ve sıkıntıları yakından takip edilecektir. Çocuklarımıza ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize her zaman hizmet etmek bizlerin görevi. Çorum Valiliği olarak her zaman gençlerimizin yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

Yeniden restore edilerek Kız Yetiştirme Yurdu'na dönüştürülen hekimevi binasında 26 kız öğrenci kalacak. Kız öğrencilere 24 personel hizmet verecek.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 17:54:46
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 18:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?