3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aşk uğruna hem dinini hem adını değiştirdi

Müslümanlığı seçen Alman Niko Guery adlı genç kız, Çorum Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Müslüman olarak "Merve" adını aldı. Almanya'da çalıştığı sırada Çorumlu Mikail Ceylan ile tanışarak evlenen 24 yaşındaki Niko Guery, Müslüman olmaya karar verdi. Çorum Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Müslüman olan Guery, İslamiyet'i seçmesinde eşi ve ailesinin oldukça etkili olduğunu belirterek, "Beni her zaman kendilerinden biri gibi gördüler. Birlikte Türkiye'ye tatile geldik. İslamiyet'i onların sayesinde daha iyi tanıma fırsatı buldum" dedi.

İl Müftüsü Dursun Kaplan ise, daha önce Hıristiyan olan Niko Guery'nin Türk eşi sayesinde doğru yolu bulduğunu söyledi. İki gencin müşterek hayatlarını müşterek dinle devam ettirme kararı aldığını belirten Kaplan, Müslüman olduktan sonra Merve Ceylan ismini alan Niko Guery'nin İslam inancına göre geçmiş hayatından sorumlu olmayacağını vurguladı.

Müslüman olan Merve Ceylan'a Almanca olarak basılmış Kur'an-ı Kerim meali hediye eden Kaplan, her iki genci de örnek davranışlarından dolayı tebrik etti. Daha sonra Kaplan ve Ulu Cami imam-hatibi Hasan Kestek tarafından usule uygun olarak merasim yapıldı.

Almanya'da 6 yıl önce tanıştığı Niko Guery ile evlenen Mikail Ceylan ise, daha önce Hıristiyan olan eşinin Müslümanlığı kendisinin tercih ettiğini söyledi. Karara her iki ailenin de saygı duyduğunu söyleyen Ceylan, eşinin ailesinin hala Hıristiyan olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?