3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Başkan Atlamaz'dan Şevket Erzen'e 'teşekkür'

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum Kent Arşivi'nin oluşturulmasında kendilerine destek veren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şevket Erzen'e teşekkür belgesi verdi.

Başkan Atlamaz, kent tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla oluşturulan Çorum Kent Arşivi'ne katkıda bulunan Çorum basınına teşekkür ederek, hazırlanan teşekkür belgesini Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'e verdi. Şevket Erzen de Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a 1875-1893 yılları arasında görev yapan Çorum'un ilk Belediye Başkanı Mazlum oğlu Hacı Halil Efendi'nin bir portresini hediye etti.

Erzen'in, Hakimiyet Gazetesi Arşivi ve kendi özel arşivinden Belediye Kent Arşivi'ne 250'nin üzerinde eski Çorum fotoğrafı, şeriye sicilleri, Çorumlu Dergisi'nin 61. Sayısı, Tayyar Anakök'ün Çorum Tarihi Kitabı ve Cemal Bardakçı'nın Anadolu İsyanları 2 Nolu Seriye Sicilini bağışladığı bildirildi.

Toplantıda konuşan Şevket Erzen, 17 yıldır gazetecilik yaptığını, gazete ve illerin arşivciliği konusunda fikirlerinin geliştiğini söyledi. Arşivciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirten Erzen, "Arşiv toplamak zordur. Ama arşivi korumak daha zordur. Arşivcilik cesaret işidir. bu konuda gösterdiğiniz yoğun gayretten dolayı şahsınıza teşekkür ediyorum.

Bize bir şey intikal ettiğinde kent arşivine ulaştıracağız. Modern kentlerde arşiv çok önemli. Şehirlerin geçmişine inilmeli. Çorum için bir etnografya müzesi olmalı. Müze açılırsa küçük bir reyonu dolduracak etnografik malzeme vermeyi taahhüt ediyorum" dedi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Kent Arşivi'nin ikinci bir ayağının da etnografya müzesi olduğunu belirterek, bu konuda tüm Çorumlular'ın desteğini beklediklerini ifade etti. Başkan Atlamaz, Çorum halkının geçmişte kullandığı ancak şuan kullanılmayan tırmık, çıkrık, yaba, kağnı tekerleği gibi otantik eşyaların kendilerine ulaştırılmasını istedi.

Kent arşivi ve etnografya müzesi için müstakil bir yerin belirleneceğini dile getiren Atlamaz, kent müzesine en çok yakışan yer 'Taş binadır' diyerek müzenin adresini gösterdi. Halen Belediye Başkanlığı binası olarak kullanılan Taş Bina'nın gelecek yıllar içersinde müze haline dönüştürüleceğini belirten Atlamaz, Belediye Başkanlığı için yeni binanın projesinin de hazır olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 12:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?