8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Başkan'dan gazilere başsağlığı

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, İstiklal Gazisi Ömer Küyük'ün vefatının ardından Çorum'da bulunan diğer gazilere başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Başkan Turan Atlamaz, Hürriyet Parkı'nda bulunan Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret ederek yöneticilerine başsağlığı diledi. Gazilerle sohbet eden Başkan Atlamaz, şehitlik kadar gaziliğinde kutsal bir mertebe olduğunu belirterek, "Gazilerde şehitler gibi canını namluya sürmüştür" dedi.

Dernek üyesi gazilerle tek tek görüşen Başkan Atlamaz, "Gaziler ve şehitlerimiz gerek Çanakkale'de ve gerekse Kurtuluş Savaşı'nda canı pahasına bu topraklar için savaşmışlardır. Ülkemizin bağımsızlığını sizlere borçluyuz. Şehitlik mertebesi çok kutsal bir mertebedir. Ülkesi için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilikte şehitlik kadar kutsal bir mertebedir. Gazilerde şehitler gibi canını namluya sürmüştür" dedi.

Türkiye'nin hayattaki son 3 gaziden birisi olan İstiklal Gazisi Ömer Küyük 12 Ocak 2006 tarihinde vefat etmişti. Ömer Küyük, düzenlenen askeri törenle toprağa verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 22:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?