3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Belediye, iftar yemeğini evlere teslim edecek

Çorum Belediyesi Ramazan ayı çalışmalarına erken başladı. Ramazan ayında yapılacak işlemleri belirleyen belediye, yoksul vatandaşlara sıcak yemeği geçen yıl olduğu gibi bu yılda elden evlere teslim edecek.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven, Ramazan ayında hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında sağlam bir köprü kuracaklarını söyledi.

Selim Seven, yaptığı yazılı açıklamada, ilk kez geçen yıl ramazan ayında başlattıkları ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek servisi uygulamasının, bu yıl daha da genişletilerek sürdürüleceğini belirtti.

Bu uygulamadaki amaçlarının, ihtiyaç sahiplerini sokaklara dökmemek olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Seven, "Geçen yıl Ramazan ayında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerinin evine sıcak yemek servisi yaptık.

Bu yıl sıcak yemekler, çelik - krom sefer taslarıyla daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda dağıtılacak. Bunu yaparken ihtiyaç sahipleri rencide ve deşifre edilmeyecek. Dağıtılacak yemekler, belediye ve hayırsever vatandaşlarca karşılanacak.

Vatandaşlarımıza yardım yaparken onları deşifre ederek, kendilerini rencide ederek bir yardım yapmayı düşünmediğimiz için bu yıl farklı bir yol izleyerek, yapacağımız tüm yardımları gizli olarak vatandaşların evlerine çatkapı yapacağız.

Yardımın şeklide budur. Biz yaptığımız yardımları reklam unsuru olarak kullanmayacağız. Bu yılda yaklaşık 3 bin vatandaşımıza gıda yardımında bulunacağız" şeklinde konuştu.

Sıcak yemek servislerinden faydalanmak isteyenlerin Eğitim-Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurmalarını isteyen Seven, bu yıl daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Seven, ayrıca Özel İdare Müdürlüğü arkasındaki iftar çadırında günlük yaklaşık 3 bin 500 kişiye yemek verileceğini ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi yardımlarının süreceğini kaydetti. Ramazan ayında sosyal ve kültürel etkinliklere de yer vereceklerini bildiren Seven, ''Halkımızın Ramazan ayını dolu dolu geçirmesi için üzerimize düşeni yapacağız'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:40:09
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 16:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?