5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çorum'da kanalizasyon gerginliği

Çorum Valiliği’ndeki halk günü toplantısında, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Özen ile Kale Mahallesi sakinleri arasında kanalizasyon gerginliği yaşandı.

Mehmet Usta başkanlığında yapılan halk günü toplantısına katılan Ali Rıza Erden, Kale Mahallesi Hamit Duran Caddesi üzerinde bulunan mahalle sakinleri adına toplantıya katıldığını, belediyenin ihmali yüzünden yıllardır caddelerinden geçen kanalizasyonların yapılmadığını, su kanallarının açılmadığını ifade ederek, belediyenin taraflı davrandığını ve caddelerinde çalışma yapmamaları nedeniyle yağan her yağmur sonunda evlerinin sular altında kaldığını belirterek, belediyeyi Valiliğe şikayet etti.

Ali Rıza Erden, toplantıda yaptığı konuşmada, "Sayın Valim, Belediye partizanlık yapıyor, biz oy vermedik diye bizi cezalandırıyor. Belediyenin keyfi çalışmalarına dur deyin, mahallemiz lağım farelerinin istilasına uğradı. Bizi belediyenin insanlık dışı tavırlarından koruyun" diye konuştu.
Belediye adına toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Özen ise Ali Rıza Erden isimli vatandaşın provoke için toplantıya katıldıklarını bu bölgenin sorununun öyle söylendiği gibi kolay olmadığını ciddi yatırım yapılması gerektiğini belirterek, belediye olarak tüm çalışmaları yaptıklarını ve projeleri hazırladıklarını, maddi kaynak yetersizliği nedeniyle işin geç kaldığını ancak, bu alanın belediyenin gündeminde olduğunu ve defalarca mahalle sakinleri ile görüştüklerini belirterek tepki gösterdi.


Belediyenin partizanlık yapmasının sözkonusu olmadığını ifade eden Nurettin Özen, bu meselenin sadece bu döneme has olmadığını, 1990 yılından bu tarafa bu derenin gündemde olduğunu ifade ederek, belediye olarak hiçbir ayrım yapılmadan yatırımlara ve çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 14:20:41
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 23:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?