3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Doktoru Vali'ye şikayet etti

Çorum'da, fıtık ameliyatı olan genç, yanlış tedavi sonucu bacağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

6 ay önce Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nde fıtık teşhisi nedeniyle ameliyat edildiğini belirten Yılmaz İlhan (29) isimli genç, yanlış ameliyat nedeniyle bacağını kaybetmeyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Halk Günü Toplantısı'na katılan Yılmaz İlhan, 6 ay önce Hasan Paşa Devlet Hastanesi'nde Dr. M.Ö. tarafından fıtık ameliyatı edildiğini, ameliyattan 2 gün sonra bacağının ağrılar nedeniyle hastaneye tekrar gittiğinde, 2. bir ameliyat daha olduğunu söyledi.

İlhan, "Ben 6 ay önce fıtıktan ameliyat oldum. Ameliyat sırasında ayak damarlarıma pıhtı kan kaçırılmış ve ben 2 gün sonra bacağımda ağrıların artması nedeniyle Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nden, Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek 2. kez ameliyat edildim. Burada beni ameliyat eden kalp-damar doktorları bana, ilk ameliyat sırasında ayak damarlarından birine pıhtı kanın kaçması sonucu hastalığın meydana geldiğini söyledi. Fıtık ameliyatı yapan doktorla görüştüğümde suçlamaları kabul etmiyorlar ve istediğim yere şikayet edebileceğimi söylüyorlar" şeklinde şikayetini dile getirdi.

Fıtık ameliyatı için girdiği hastanede sakat olarak çıktığını iddia eden Yılmaz İlhan, bacağından 3. kez ameliyat olacağını ifade ederek, "Sayın Valim ben bacağından sakat kaldım. Buraya gelmeye de utanıyorum, ancak yapacak bir şey yok. Nereye müracaat ettiysem, kapılar yüzüme kapandı. Hiçbir gelirim yok, bana yardım edin" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Fatih Damatlar'da ameliyatla ilgili raporların kendisine getirilmesi halinde ilgili hastane ve doktorlar hakkında soruşturma açacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?