8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

El işlerini sattı kazancıyla fidan dikti

Çorum'da bir ev hanımının el işi çalışmalarını ve bileziklerini satarak aldığı 550 fidan, Gazi Üniversitesi Çorum Mühendislik Fakültesi bahçesine törenle dikildi.

Fidan dikme töreninde konuşan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum'u kişi başına düşen yeşil alanda Avrupa standartlarının üstüne çıkartmayı amaç edindiklerini söyledi. Bu kapsamda yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Atlamaz, ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince bu yıl şehrin muhtelif yerlerine 80 bin çiçek dikileceğini dile getirdi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Satılmış Basan da Çorum Mühendislik Fakültesinin tamamen yerel imkanlarla kurulmuş bir fakülte olduğunu belirterek, "'Mekan, araç-gereç ve son olarak da laboratuarımızı halkımızın desteğiyle fakültemize kazandırdık. Son iş olarak fakültemizin çevre düzenlemesi kalmıştı. Onu da bugün tamamlıyoruz. Bu konuda büyük duyarlılık göstererek tamamen kendi imkanlarıyla aldığı fidanların fakültemizin bahçesine dikilmesini sağlayan Sevim Terlemez'in herkese örnek olması gerekiyor'' dedi.

Ev hanımı Sevim Terlemez de bugüne kadar birçok konuda yardım yaptığını, ancak bu miktarda bir yardımı ilk kez gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kendi imkanlarıyla yaptığı el işleri ile kendisine ait bileziklerini satarak Çorum Belediyesi'nden 550 fidan satın aldığını anlatan Terlemez, "'Her yıl yaklaşık 100 fidan satın alıp çeşitli bahçelere diktiriyordum. Bu yıl kendime ait özel eşyalarımdan bazılarını satarak aldığım fidanların fakültenin bahçesine dikilmesini istedim. Amacım, yeşiller içerisinde bir Çorum görmek. Kızım 16 yaşına geldi, ona bile çeyiz hazırlamadım. Bu parayla doğaya katkıda bulundum. Bu tür yardımlarımı gelecek aylarda da sürdüreceğim'' diye konuştu
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Atlamaz, Fakülte Dekanı Basan, Terlemez ve öğrencilerin katılımıyla 550 selvi, çınar ve sedir fidanı toprakla buluşturuldu.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 15:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?