3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Ev kadınlarından yardım seferberliği

Çorum'da 9 ev kadını, yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere giysi toplayarak yoksul ailelere dağıttı.
Çorum'da, Hacı Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı tarafından kurulan Giysi Evi, yoksul insanlara umut oldu. 9 ev kadının çalışmalarıyla kurulan giysi evine getirilen yüzlerce kıyafetin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı bildirildi.

Giysi Evi Başkanı Fatma Paşaoğlu, yaptığı açıklamada, iki yıldır devam eden giysi yardımlarından fakirlik belgesi getiren herkesin yararlanabileceğini söyledi. Vakıf deposuna getirilen kullanılmış giysilerin yıpranma durumlarına göre çeşitli sınıflara ayrıldığını anlatan Paşaoğlu, sadece giysi yardımıyla yetinmeyip, bir ev için gerekli olan her ürünü tek bir merkezde toplamaya çalıştıklarını ifade etti. Özellikle, evinde buzdolabı ve çamaşır makinesi olmayan insanlar bulunduğuna dikkat çeken Giysi Evi Başkanı Paşaoğlu, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurmak istediklerini belirtti.
Yaklaşan Ramazan ayı öncesi herkesi bu işe gönül vermeye davet eden Fatma Paşaoğlu, insanların ihtiyaç fazlası gördüğü eşyalarını 'Giysi Evi' aracılığıyla yardıma muhtaçlara ulaştırabileceğini dile getirdi.

9 kadının gönüllü çalışmalarıyla yürütülen bu projeye Çorumlular'dan destek beklediklerini vurgulayan Fatma Paşaoğlu, çalışmalarla ilgili daha geniş bilgi almak isteyenlerin 213 34 52 numaralı telefona başvurabileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 07:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?