3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Karanfilli düğünler

Çorum Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri, ülke genelinde başlatılan silahsızlanma kampanyasına destek vermek amacıyla köylerdeki düğünleri ziyaret ederek, silah atılmamasını istiyor.

Minik öğrenciler Çorum merkeze bağlı Bozbağa Köyü'nde yapılan düğüne giderek köylülere karanfil dağıtıp, silah atılmamasını istedi.

Köylüler tarafından coşkuyla karşılanan öğrencilere silah atmayacakları sözü veren köylüler, silahı bırakmak içinde köyde çalışmalar yapacakları sözünü verdi.

Okul Müdürü Ekrem Özümar ile birlikte Bozbağı Köyü'ne giden Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri köye gelişlerinde davul zurna ile karşılandı.

Ellerinde silah atılmamasını isteyen pankart taşıyan öğrenciler, ilk olarak düğün sahibi Battal Öz'e karanfil vererek silah atılmamasına yönelik dileklerini iletti.

Ardından düğünde bulunan tüm davetlilere karanfil dağıtan minik öğrenciler, köylüler tarafından uzun süre alkışlandı.
Okul Müdürü Ekrem Özumar, düğünlerde, kutlamalarda, karşılama ve uğurlama törenlerinde silah atan herkesi ayıplayarak, uyarmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Şunu herkes iyi bilsinki silah atmak erkeklikten değildir.

Lütfen artık şu silahları bırakalım, mini mini yavrularımız, hamile kadınlarımız bu silahlardan etkileniyor. Bu hoş olmayan görüntüleri insanlarımıza zorla göstermeye hiç kimsenin hakkı yok. Lütfen geleceğimiz için silahları bırakalım" dedi.

Bu tür olaylar karşısında sessiz kalanların vatandaşlık görevlerini yerine getirmediğini savunan Özumar, ''Silah atan görgüsüz insanlar ve onların bu davranışını hoş görüp destekleyenler, iyi düşünsünler.

Artık dünyanın hiçbir yerinde özel günlerde ve kutlamalarda havaya açılan ateş nedeniyle kimsenin ölmesini istemiyoruz. Magandaların en büyük düşmanı biz olacağız'' diye konuştu.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri ise, silah kullananları kınadıklarını belirterek, ''At - avrat - silah" diyen bir toplumda 'silaha hayır' demenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ancak bu olaylara dur denmezse birilerinin canı yanmaya devam edecek'' şeklinde konuştu.

Düğün sahibi damadın babası Battal Öz de, öğrencilerin gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ederek, düğününde silah atılmaması için davetlileri uyaracağını ve öğrencilerin başlattıkları silahsızlanma kampanyasına destek verdiğini söyledi.

Bozbağa köyüne gelen öğrenciler, üzerinde ''Babam silah kullanmadığı için çok mutluyum'', ''Sokak magandalarına son'', ''Silahsız tertemiz bir dünya'', ''Silahlara hayır'', ''Çorum'da maganda kurşunu ile kimse ölmesin'' yazılı pankartları köylüleri birkez daha uyararak köyden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 12:20:57
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 17:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?