7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Şehitler tepesinde ağaç dikimi

Şehitler Tepesi'nde gerçekleştirilen ağaç dikimi töreninde, 32 türde 700 ağaç dikiminin yapıldığı belirtildi.

Törene katılan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra 815 metre uzunluğunda 5 metre genişliğinde yürüyüş ve koşu parkuru, mini futbol ve basketbol sahası, seyin kulesi ile müstesna bir park olacağını ifade ettiği Şehitler Tepesi'nin, çevre sakinleri tarafından gerektiği gibi korunacağına yürekten inandığını kaydetti.

Çorum'da 4 değişik bölgede oluşturulacak Canlı Ağaç Müzesi'nin ilkinin Şehitler Tepesi'nde kurulacağını ve il genelinde yetişen tüm ağaç çeşitlerinin bu park içinde görülebileceğini kaydeden Atlamaz, "Bu kent parkında, Çorum'da yetişen ve peyzaj değeri olan bütün ağaç türlerini görmek ve tanımak mümkün olacaktır. Bu girişimin, halkımızın ve çocuklarımızın tabiat sevgisinin artmasına, bitki kültürünün çoğalmasına, yeşilin doyasıya yaşanmasına katkıda bulunacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Atlamaz törende yaptığı konuşmada ayrıca, başta Kale ve Gülabibey sakinlerinin kullanacağı Şehitler Parkı'nın, seyir kulesi, basketbol ve futbol sahası, seyir teraslarıyla tam bir kent parkı olacağını da müjdeledi.

İl Müftüsü Dursun Kaplan, Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Satılmış Basan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ünal Sarıoğlu, daire amirleri, belediye birim amirleri, mahalle muhtarları, okul öğrenci ve öğretmenleriyle mahalle sakinlerinin katılımıyla kısa sürede alana 32 türden 700 ağaç dikildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 18:39:34
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 18:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?