3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tarihe yeniden hayat verdi

Çorum'da 3 bin 500 yıl önce yaşamış olan Hitit Uygarlığı'nda giyilen kıyafetleri yeniden tasarlayan ve dikerek Türk turizmine sunan genç tasarımcı, ilgisizlik nedeniyle eserlerinin tanıtımını kendi imkanlarıyla yapmaya çalışıyor.

Dünya tarihinin en eski medeniyetleri arasında yer alan Hitit Uygarlığı'na ait kıyafetleri yeniden tasarımlayarak çizen genç tasarımcı Ayşenur Şahinci, kıt imkanlarla hazırladığı kıyafetleri birkaç defa bazı sanayici ve işadamlarının desteğiyle sergileme imkanı bulurken, şimdilerde tarihi kıyafetleri rafa kaldırmak zorunda kaldı.

Başta Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi'nin ilgisizliği nedeniyle genç tasarımcının yaptığı kıyafetler turizme kazandırılmıyor. Hitit Festivali çerçevesinde düzenlenen defilede yoğun ilgi gören kıyafetler, genç destek verilmesi halinde bu kıyafetlerin tüm dünya ülkelerine tanıtılma imkanı bulması bekleniyor.

Çorum Meslek Yüksek Okulu (ÇMYO) Tekstil Bölümü öğrencisi Ayşenur Şahinci'nin organize ettiği Moda Uygarlığı Hitit kıyafetleri kıt imkanlarla sergilenmeye çalışılıyor.

Türkiye'de ilk kez farklı bir tasarım gerçekleştirdiğini belirten Ayşenur Şahinci, Hititlerle ilgili yapılacak her çalışmanın Çorum'un ve Türkiye'nin tanıtılmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Ayşenur Şahinci, son yıllardaki arkeolojik kazılarda çıkan buluntular ile çıkarılan binlerce tabletin Hititler'in görkemli dünyasını hızla aydınlattığını ifade ederek, bu aydınlanma sürecinin, Türkiye sınırları dışında daha çok ilgi gördüğünü hatırlattı.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 14:40:57
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 14:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?