3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Uluçınarlar ile konak sohbeti

Çorum'un tarihi ve kültürel mirası olan Velipaşa Konağı'nda Uluçınarlar ile Sohbet Günleri başladı.

Velipaşa Konağı'nda yapılacak toplantılarda Çorum'un örf adet gelenek ve görenkeleriyle kente özgü yemek, sanatsal etkinlikler ve yöresel konular ele alınacak. Çorum'un ileri gelen entelektüel isimleri, "Uluçınarlarla Sohbetler" adı altında düzenlenecek sohbet gecelerinin başlaması için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı, Çorum Mühendislik Fakültesi Dekanı Hasan Hasan Basan, Kültür ve Turizim Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü İsmet Ediz ile Çorum'un önde gelen kültür ve sanat yazarlarıyla yine Çorum'un ileri gelen entelektüel isimleri katıldı. Toplantıların halka açık olacağı ve kamerayla kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarımının sağlanması görüşüne varıldı.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Bu sohbetler bizim geleneklerimizin birer yansıması. Eskiden çocuklar, gençler büyüklerinin dizleri dibine oturup onların anlattıklarını can kulağıyla dinlerlerdi. Günümüzde televizyon ve diğer iletişim araçlarının yayılmasıyla birlikte yok olmaya yüz tutan bu geleneklerimiz 'Uluçınarlarımız' vasıtasıyla tekrar çocuklarımıza, gençlerimize öğretilecek" dedi.

Günümüzden 50 sene sonra insanların bu CD'leri açtığında Çorum halk oyunları, Çorum kültürü, Çorum'un tarihi dokusu gibi parayla asla ölçülemeyecek, paha biçilemeyecek önemde bilgilere ulaşabileceklerini kaydeden Başkan Atlamaz, "Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, onlara güzelliklerimizi anlatmak zorundayız" diye konuştu.

Diğer taraftan yapılan ilk toplantıda Velipaşa Konağı'nda yapılacak toplantıları Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile işbirliği yaparak, öğrencilerin katılımının sağlanarak sohbetlerin akademik düzeydede değerlendirilmesinin sağlanması görüşü kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 15:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?