7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yanlış ameliyat sakat bıraktı

Çorum'da, fıtık ameliyatı olurken yanlış tedavi sonucu bacağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 1 yıllık evli Yılmaz İlhan'a özel bir hastane sahip çıktı.

Alınan bilgiye göre, Ankara'da kuaförlük yapan Yılmaz İlhan, 1 yıl önce severek evlendiği Şenay İlhan ile Çorum'a yerleşti. Kısa süre sonra fıtıktan rahatsızlanarak Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilen İlhan, kendisine yanlış tedavinin uygulandığı ve bacağını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Derdini anlatacak bir yer bulamadığından dert yanan İlhan, Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Halk Günü Toplantısı'na katılarak, kendisini ameliyat eden ve daha sonra ilgilenmeyen doktoru Vali Yardımcısı'na şikayet etti.

Valilik konu hakkında soruşturma başlatırken, evinde bacağının iltihaplanması sonucu her geçen gün kötüye giden Yılmaz İlhan, kendisine uzanacak bir yardım eli aradı. Ameliyatın ardından çalışamaz hale geldiğini söyleyen İlhan, 6 aydır kira ödeyemediğini, yiyecek ekmeğini ise komşuların verdiğini kaydetti.

İlhan, "Bacağım dolayısıyla çalışamıyorum. Komşulardan gelen yardımı utanarak alıyorum, ancak yapacak bir şeyim yok. Eşimi çok seviyorum, onun üzülmesine ve bu halde çaresizlik içerisinde bırakmama gönlüm razı olmuyor. Benim tek isteğim sağılığıma kavuşmak ve yeniden çalışarak aileme kendi paramla bakabilmek. Ben başka bir şey istemiyorum" dedi.

Alyansını satarak eve kömür aldığını belirten İlhan, "Tek odalı evimde canımdan çok sevdiğim eşim Şenay ile mutlu olmaya çalışıyorum. Ancak çaresizlik içerisindeyim. Evime kömür alamadım, parmağımdaki alyansımı satarak birkaç torba kömür aldım" diye konuştu.

Şenay İlhan ise, "Ben insanlarımızdan tek bir şey istiyorum, eşimin sağlığına kavuşturulması ve ameliyat edilerek bacağının kurtarılması. Yoksulluk ve parasızlık çok kötü şey, ancak sağlığın yerinde olmaması her şeyden kötü. Zorda olsa yaşayabiliriz, ancak eşimin rahatsızlığına dayanamıyorum.

Onu çok seviyorum ve onun biran önce sağlığına kavuşarak çalışması ve evine katkı sağlamasını istiyorum" açıklamasında bulundu.

Yılmaz İlhan ile Şenay İlhan çiftine Çorum Özel Hastanesi yardım elini uzattı. Özel bir ambulans tahsis eden hastane, İlhan'ı doktor ve hemşire gözetiminde evinden aldı. Bütün kontrolleri yapılan İlhan'ın, bacağının 2 büyük ana damarının kapalı olduğu tespit edilirken, büyük bir operasyon yapılması gerektiğine karar verildi.

Ameliyatının Çorum'da zor olacağı belirten hastane yetkilileri, Yılmaz İlhan'ın Ankara ya da İstanbul'da ameliyat ettirilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 10:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?