7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yaşlı Hizmet Birimi

İskilip'te, belediye tarafından ilçedeki yaşlılara hizmet vermek amacıyla düzenlenen Yaşlı Hizmet Birimi yeni yerinde hizmete girdi.

Meydan Mahallesi Şeyh Yavsi Camii karşısında bulunan ve ilçedeki yaşlı hanımların yaşıtlarıyla bir araya gelmelerine imkan sağlayacak merkezin açılışı, İlçe Kaymakamı Birol Kurubal ve Belediye Başkanı Orhan Öztürk tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, belediyenin öncülük ettiği bu çalışma kapsamında yıllardır ihmal edilen bir yaraya parmak basıldığını ve ilçenin yaşlılarına sahip çıkıldığını belirterek, "Sosyal hizmet anlayışı içerisinde hareket ederek belediye bünyesinde böyle bir birimin kurulmasına öncülük eden başkan Öztürk, çok ulvi bir çalışmanın da başlangıcını oluşturmuştur. Yaşlılarımıza sahip çıkılması, onların sorunlarının tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması noktasında bu birim çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu noktada yeni açılan bu merkez sayesinde yaşlılarımıza çok daha kaliteli bir hizmetin sunulacağına inanıyoruz" dedi.

İskilip Belediye bünyesinde kurulan Yaşlı Hizmet Birimi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Orhan Öztürk, "Kurduğumuz ekibimiz sayesinde yaşlılarımıza gıda, giyecek, yiyecek, yakacak yardımının yanı sıra manevi anlamda da destek olmaya çalışmaktayız. Bu noktada Sosyal Hizmet Birimi'nden sorumlu Ali Genç ve bu birimde görevli Hatice Oral, Hafize Kahraman ve Meliha Kocabay yaşlılarımıza her konuda yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bunun yanında belirli aralıklarla kimsesiz yaşlılarımızın evlerine ziyaretler düzenlenmekte, doktor kontrolünde her türlü sağlık problemiyle ilgilenilmekte, evlerinin tüm eksiklikleri giderilmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?