3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

'Yol sıkıntısı kalmayacak'

Karayolları Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, Çorum'un 2005 yılı içerisinde altın yılını yaşadığını belirterek, gelecek yıldan itibaren yol konusunda bugüne kadar çekilen sıkıntıların aşılması noktasında önemli bir virajın geride bırakılmış olacağını söyledi.

Çorum'un yıllardır yol konusunda büyük sıkıntılar çektiğini kurum olarak iyi bildiklerini ve İç Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı olan ilimizin ve ilçelerinin 2005 yılı içerisinde Karayolları tarafından adeta kuşatma altına alındığını anlatan 7. Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, gelecek yıl ödenek konusunda sıkıntı çekilmemesi halinde ağırlıklı çalışmaların tamamlanacağını anlattı.

Çorum Samsun yolu üzerinde HGG firması tarafından yapılan çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğinin altını çizen ve burasının bitirilmesi ile birlikte yolun 6 şeride çıkacağını söyleyen Bölge Müdürü Demirtaş, Çorum genelinde 30 civarında işlerinin olduğunu açıkladı.

Çorum-Samsun arasındaki yolda beton asfalt olarak iki projelerinin olduğunu üstyapı çalışmalarının devam ettiğini, Mecitözü ayrımına kadar olan bölümde toprak serpiştirme işleminin sürdüğünü anlatan Demirtaş, Merzifon-Çorum arasında da yüzde 40'ları geçen bir çalışmanın hızla devam ettiğini vurguladı.

Hava şartlarının uygun olduğu sürece Çorum merkez ve ilçelerindeki yol çalışmalarının süreceğini belirterek, ödenekler konusunda da sıkıntı yaşamamaları gerektiğini anlatan Demirtaş, Samsun-Çorum-Delice arasındaki 293 kilometrelik bölümde 8 projelerinin bulunduğunu, yatırım programlarının hızla devam ettiğini de ifade etti.

Demirtaş, "Ödenek sıkıntısı çekmediğimiz sürece 2006 yılı sonu itibariyle yollarımızdaki çalışmaların ağırlıklı bölümünü bitirmiş oluruz" diye konuştu.

Çorum şehir geçişi projesinde de sondaj çalışmalarının yapıldığını ve projelerin ihale aşamasına geldiğini belirten Demirtaş, bugüne kadar çalışmalarına destek veren milletvekilleri, valiler, kamu kurumları, Genel Müdürlük ve Bayındırlık Bakanlığı'na da teşekkürlerini iletti.

Çorum merkez projelerinin yanında İskilip-Tosya, Çorum-Merzifon, Alaca şehir geçişi, Çorum-İskilip, Sungurlu-Çankırı, İskilip-Bayat, Osmancık-Çorum, Çorum-Laçin, Laçin-Oğuzlar ve Çorum-Ortaköy yollarında da çalışmalarının bulunduğunu kaydeden Demirtaş, bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte Samsun'dan İstanbul'a ve Mersin'e kesintisiz ulaşımın sağlanacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 15:52:50
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 13:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?