18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Dünya gençleri İskilip'te buluştu

İskilip'te düzenlenecek olan Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları kapsamında, yabancı öğrencilerden oluşan 15 kişiden oluşan misafir ekip ilçeye geldi.

İskilip Belediyesi'nin yaptığı resmi girişimler sonucunda 9-22 Ağustos tarihleri arasında İskilip'te kalacak öğrenciler, İstanbul'da buluştuktan sonra ilçeye hareket etti ve beraber yaptıkları yolculuk sonrasında ilçeye ulaştı. İskilip'e gelen 15 kişilik ekibi ilçede Belediye Başkanı Orhan Öztürk'ün yanı sıra, Başkan Yardımcısı Cemal İncesoyluer ve Belediye Eğitim Danışmanı Enver Nugay karşıladı.

İskilip Öğretmen evinde yapılan kahvaltı sonrasında Başkan Öztürk ve Enver Nugay eşliğinde ilçe turuna çıkan ekipte Türkiye, Fransa, İspanya, Almanya, Rusya, İtalya, Kore ve Japonya gibi çok farklı ülkelerden gelen 15 öğrenci yer alıyor.

13 gün İskilip'te kalacak olan öğrenciler, bu süre zarfında ilçenin çevre düzenleme kapsamındaki işlerinde gönüllü olarak çalışacak. Dünya gençliğini İskilip'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Öztürk, Türkiye'nin kültürü, insanı, tarihi ve doğal güzelliklerinin yabancı gençlere tanıtılması ve dünya gençleriyle İskilip gençlerinin kaynaşmasının, fikir alışverişinde bulunmasının sağlanması açısından bu çalışmaya çok fazla önem verdiklerine söyledi.

Öğrencilerin ilçede kalacakları 13 gün zarfında Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlanacaklarına dikkat çeken Orhan Öztürk, İskilipli gençlerin farklı kültürlerdeki gençleri tanıması ve kaynaşması açısından bir basamak olarak gördükleri bu çalışma neticesinde kamp boyunca İskilip'te ağırlanan her bir gencin Türkiye için kültür elçisi olarak ülkelerine döneceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 18:04:19
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 18:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?