1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Su sıkıntısı vatandaşı canından bezdirdi

İskilip İlçesi'nde yaklaşık 15 gündür Ulaştepe, Mutaflar ve Meydan Mahalleleri'nin yüksek kesimlerine su verilemiyor.

Yaklaşık 15 gündür düzensiz akan suyun günlük hayatı olumsuz yönde etkilediği belirten vatandaşlar, belediyenin çözüm konusunda yetersiz kaldığını iddia ediyor. Kış mevsimindeki susuzluğun yaz mevsimindeki susuzluktan daha çekilmez olduğunu belirten vatandaşlar, problemin her ne şekilde olursa olsun çözülmesi gerektiğini, bunun mazeretinin olamayacağını söylüyor. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, mahalle sakinlerinin şikayetlerinin son derece haklı ve doğru olduğunu belirterek, "Belediye yüksek kesimlere su vermekte yetersiz kalıyor. Uzun süredir yağış olmayışının şehre gelen suyun debisini düşürmesi yanında don sebebi ile yazdan daha fazla su sarfiyatı var" dedi.

Ahşap ev sayısının çok fazla olduğu İskilip'te bu evlerdeki bütün muslukların donmaması için açık tutulduğunu kaydeden Başkan Öztürk, "Bazı evlerde bulunan tüm musluklar su tesisatının donmaması için açık bırakılmakta. Bu olay son 15 gün içinde baş göstermiş olup bazı sıkıntılar da dahili şebekelerin donmasından kaynaklanmaktadır. İnceleme yapıldığında anlaşılan bu konunun da pek çok evde su kesintisi olarak algılanması söz konusudur" diye konuştu. İskilip Belediyesi olarak bazı olumsuzlukları mazeret olarak gösterip onların arkasına gizlenmek gibi bir niyetlerinin olmadığını dile getiren Orhan Öztürk, "İlçemizin bazı kesimlerinde yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak zorundayız. Kesintinin sorumlusu biziz. Vatandaşlarımızın su sıkıntısına bağlı olarak uğradığı zarar belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Ayrıca konuya çözüm bulana kadar tankerler ile ücretsiz su dağıtımının devam edecek, arızalanan su saatlerinin ücretsiz değiştirilecektir" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan ilçedeki su şebekesindeki basıncı düşürecek şekilde yıllardır yapılan müdahalelerin yüksek kesimlerin mağduriyetine neden olduğunu anlatan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise yeni şebeke yanında iptal edilmediği için kullanılan 60 yıllık eski şebekenin de ciddi su kaçaklarına sebep olduğunu dile getirdi.

Onacağzı mevkiinde başlatılana ancak kış şartları sebebi ile durdurulan çalışmaların en kısa zamanda devam ettirileceğini, bu sene İskilip'teki su sıkıntısını köklü bir şekilde çözecek her türlü çalışmanın yapılacağının yapılıp bitirileceğini belirtiyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 22:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?