1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Kanalizasyona neşter

Çorum'un İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, şehir kanalizasyonunun açıkta olmasının, bir ilçe için kabul edilemeyecek ölçüde ayıp olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, "İskilip'in şehir kanalizasyon problemi ne pahasına olursa olsun çözülecektir" dedi.

İskilip Belediyesi, ilçedeki kanalizasyon atıklarının yıllardır sebze pazarı yanından çaya boşaltılması nedeniyle yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla sebze pazarından başlayıp Kazanlı'ya kadar yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda büz döşeme çalışması başlattı.

Çayın her iki yanından gelen kanalizasyon hattının 40'lık büz kapasitesinde olduğunu, bunların birleştikten sonra 20 ve 30'luk borularla devam ettirildiğini ifade eden Başkan Öztürk, yeni hatta 80'lik büz döşeneceğini açıkladı.

Hattın ileriki bölümlerinde foseptiğin zararını azaltmak için çökertme havuzları yapılarak kanalizasyon foseptiğinin gübreye dönüştürüleceğini kaydeden Orhan Öztürk, aşağı mıntıkalardaki köylerin de kanalizasyondan olumsuz etkilenmemesi için gereken tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Basit uygulamalarla fiziki arıtma yapılıp Kızılırmak'ın da kirlenmesinin önüne geçileceğini sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, arıtma tesisi maliyetlerinin çok yüksek olduğu için kesin çözüm bulunana kadar bu sistemin uygulanacağını belirtti.

Sebze pazarı yanından çaya boşaltılan kanalizasyon atıklarının ilçe sağlığını tehdit ettiğini ve çirkin bir görüntü oluşturduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Öztürk, dere içinde bentler yoluyla küçük göletler oluşturulacağını, gerekirse su devri daiminin sağlanarak kötü kokunun önleneceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 16:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?