19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Küyük toprağa verildi

Hayatta olan 3 gaziden biri olan İstiklal Savaşı Gazisi Çorumlu Ömer Küyük, bugün doğum yeri olan İskilip İlçesi Çatkara Köyü'nde düzenlenen Askeri törenin ardından toprağa verildi.

Çorum'un İskilip İlçesi'ne bağlı Çatkara Köyü'nde yaşayan 106 yaşındaki Ömer Küyük, rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Ankara GATA Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Türkiye'nin hayatta kalan son 3 gazisinden biri olan Küyük, 1 yıldır rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Bugün sabah saat 10.00'da evinde hayata gözlerini yuman Köyük için İskilip İlçesi Çatkara Köyü Camii'nde bir askeri tören düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, İskilip İlçe Kaymakamı Birol Kurubal, İl Garnizon Komutanı J. Alb. Ufuk Tuncer, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, İskilip İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Murat Yılmaz ile çok sayıda daire müdürü, köylüler ve yakınları katıldı.

Ömer Küyük'ün vefat etmesiyle İstiklal Savaşı gazilerinden sadece Eskişehirli Yakup Satar (110) ile Konyalı Veysel Turan (105) hayatta kaldı. 2 yıl önce öldüğü gerekçesiyle maaşı kesilen 106 yaşındaki gazi Ömer Küyük, yaşadığını ispat etmiş ve maaşını almaya devam etmişti. Balkan Harbi, Dumlupınar ve Sakarya Savaşları'nda yer alan Ömer Küyük, İskilip'in Çatkara Köyü'nde ailesiyle birlikte yaşıyordu. 8 çocuk, 36 torun sahibi Küyük, rahatsızlığı nedeniyle her yıl katıldığı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bu yıl katılamamıştı.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 17:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?