24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Sungurlu Eğitim Fakültesine talip

Çorum'un Sungurlu İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, kurulma aşamasında olan Çorum Hitit Üniversitesi'nin Eğitim Fakültesi'ne ilçe olarak talip olduklarını söyledi.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Kaymakam Ayhan Durmuş, başkanlığında Belediye Başkanı Ahmet Karacif, Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Muharrem Tuna, Yüksekokul ve Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları ile bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda Kaymakam Durmuş, Çorum'a bir üniversitenin kurulmasının sevindirici olduğunu belirterek, Çorum'un en büyük ilçesi olan Sungurlu'ya da bir fakülte kurulmasının gerektiğini kaydetti. Durmuş, fakültenin yerinin hazır olduğunu önümüzdeki günlerde temelinin atılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.

Durmuş, kurulması anında ilk etapta fakülte binasının hazır olduğunu ancak, Devlet Hastanesi yanında 100 dönümlük bir alanın fakülte için tahsis edildiğini, ilçe olarak binayı inşaa edeceklerini belirtti.

Şuanda ilçede eğitim veren yüksekokulda 450 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Durmuş, ilçede bir fakültenin kurulması için yeterli alt yapının bulunduğunu kaydetti.

Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, belediye olarak fakülte binasının inşaatında bütün ekipman ve personeliyle hazır olduğunu en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muharrem Tuna, ilçenin ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi için bir fakültenin kurulmasının şart olduğunu belirterek, fakültelerin içinde Sungurlu için en uygununun Eğitim Fakültesi olduğunu iletti. Tuna, ellerinde fakülte binası için Gazi Üniversitesi'nden alınan tip projelerin hazır olduğunu, birini seçip çalışmaların başlanması gerektiğini kaydetti.

Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçenin ekonomik olarak gün geçtikçe kötüye gittiğini belirterek, bir fakültenin kurulmasıyla ilçenin ekonomik anlamda şahlanacağını söyledi. Şahiner, Ticaret ve Sanayi Odası olarak fakültenin inşaatı ve kurulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Toplantıda Çorum Hitit Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi'nin kurulması için ilçe olarak birlik ve beraberliğin sağlandığı ve fakülte inşaatının en kısa sürede başlanması çalışmalara hız verilmesi kararı çıktı.
Recep Şeyhoğlu - Kenthaber / Sungurlu
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 14:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?