2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

'Bilgisayarla herkes tanışacak'

Çorum'un Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mansur Toprak, hazırladıkları ''Beni de Görün'' projesi sayesinde ilçe genelinde herkesin bilgisayarla tanışacağını söyledi.

Toprak, yaptığı açıklamada, gelir düzeyi düşük belde ve köylerindeki her yaştan insana ve ayırca bilgisayar bilişim teknolojisi sınıflarından mahrum olan birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarındaki öğrencilere gezici bilgisayar laboratuvarı ile ayaklarına giderek bilgisayar bilişim teknolojisini tanıtacaklarını kaydetti.

Yaptıkları lokal araştırma neticesinde belirlenen 40 pilot bölgede eğitimlere başlanacağını belirten Toprak, gidilen her bölgede yedi gün boyunca eğitim verileceğini söyledi.

Toprak, ''Proje kapsamında bilgi teknolojisinin temel kavramları, bilgisayarı kullanma ve yönetme, kelime işlem programı, elektronik tablolama, veri tabanı uygulamaları, sunu programı, internet ve iletişim dersleri görülecek. Ders uygulaması günlük 5 ayrı gruba 2'şer saat üzerinden 10 saat olmak üzere toplam 2 bin 800 saat eğitim kursu verilmesini planlamaktayız'' dedi.

Projeye ilçe kaymakamlığının yanısıra sivil toplum örgütlerinin de katkı sağlayacağını söyleyen Toprak, projeyi tanıtacak gerekli broşür, dergi ve kitapçıklar hazırlayarak en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını kaydetti.
Recep Şeyhoğlu - Kenthaber / Sungurlu
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 15:40:05
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 15:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz aksoy IP: 85.98.41.xxx Tarih : 12.03.2007 00:34:50
sevgi ve saygılarımla... bu çalışmalarınızda sizleri ve sizin gibi girişimci ruhlu insanlara teşekkürü bir borç biliyorum.temmuz 2006 yılından bu yana tarsusta faaliyet gösteren bir gezici bilişim aracımız var. ancak nedense basında ve milli eğitim bakanlığı camiasında pek dikkat çekmedi. sayın müdürüm ve bu haberi yayınlayan saygıdeğer basın mensubu arkadaşlar... tarsus olarak biz sizlere yardıma hazırız güzel örnekler güzel insanlar sayesinde yayılır...çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılarımla teşekkürler... http://tarsus.meb.gov.tr/etkinlik.asp