19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Müzebüs Sungurlu'da

Rahmi Koç Müzesi'nce, müzeleri ziyaret etme imkanı bulamayan ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan gezici müze ''Müzebüs'', Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne geldi.

Edinilen bilgiye göre, Rahmi M. Koç Müzesi ve Danimarkalı Grundfos şirketi tarafından hizmete sokulan ve yolculuğuna 2003-2004 öğretim yılında başlayan gezici müze, Sungurlu'ya bağlı Kaledere Kasabası YİBO, Ekmekci ve Eşme Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim öğrencileriyle buluştu.

''Müzebüs''te yer alan, güneş saati, kum saati, kronometre, pusula, buhar makinesi ve gramofon gibi aletler, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Eğitim danışmanlarının eşliğinde tanıtılan aletlerle ilgili tarihi bilgiler anlatılarak, Türkçe, matematik, fen ve sosyal bilgiler dersleriyle ilgili konularda ayrıntılı bilgi verildi.

''Müzebüs'' eğitim danışmanı Serhat Sipahioğlu yaptığı açıklamada, bugüne kadar Türkiye'nin dört bir yanını gezen ''Müzebüs''ün, gördüğü ilgi karşısında memnun olduklarını dile getirerek, yılda 100 bin çocuğun gezici müzeyle tanıştığını belirtti.

Projenin en önemli amacının kısıtlı imkanları olan çocuklara müzenin sunduğu imkanları tattırmak olduğunu dile getiren Sipahioğlu, şunları söyledi:

''Şu an yürüttüğümüz eğitim etkinliklerimiz oldukça başarılı olarak devam ediyor. Ancak yine de her zaman için maddi veya coğrafi nedenlerden dolayı müzemizin ulaşmadığı okulların olduğunun farkındayız. Öncelikli hedefimiz, müzemize gelemeyecek çocukların ayağına gitmek.

Bu girişim sayesinde ülkemizin dört bir yanındaki binlerce çocuk iki özel şansı yaşayacaklar. Birincisi, müzeciliği ve müzelerin koleksiyonlarını tanıyacaklar. İkinci olarak da daha önce hiç görmedikleri objeler ve etkinlikler sayesinde, unutamayacakları bir derse katılacaklar.''

''Müzebüs''te, Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenen taşınabilir 28 müze objesinin yer aldığını ifade eden Sipahioğlu, gördükleri ilgi karşısında mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Recep Şeyhoğlu - Kenthaber / Sungurlu
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 13:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?