4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

2 milyon 400 bin YTL'lik yatırım

Giresun'un Keşap İlçesi'ne KÖYDES Projesi çerçevesinde yaklaşık 2 milyon 400 bin YTL'lik ödenek ayrıldığı bildirildi.

Keşap Kaymakamı Uğur Kolsuz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 33'ü yol, 4'ü de içme suyu olmak üzere toplam 37 projelerinin bulunduğunu söyledi. Kolsuz, KÖYDES Projesi çerçevesinde ayrılan yaklaşık 2 milyon 400 bin YTL'lik ödenek ayrıldığını ifade ederek, ödeneğin 443 bin YTL'sinin kendilerine aktarılarak çalışmalara hızla başlanıldığını vurguladı. 2006 yılı içerisinde sürdürülecek olan çalışmalarla köylerde yol ve su sorunlarının büyük kısmının çözüleceğini aktaran Kolsuz, "Kaymakamlık olarak köylerimize yönelik olarak çalışmalar bir plan halinde belirlendi. Plan dahilinde hareket ederek, köylerimizin sorunlarını birbir çözeceğiz" dedi.

Kolsuz, köylerin yol ve su sorunlarının çözümünün hızlandırılması için halkdan büyük destek gördüklerini aktararak, "Köylülerimiz, köylerinde yaşanan yol ve su sorunların giderilmesi için büyük destek olmaktalar. Köylülerimiz malzeme talebinde bulunurken, işçiliklerini kendileri karşılayacaklarını taahhüt etmekteler. Biz de kendilerinin talepleri üzerine taahhütte bulunan köylerimize malzeme yardımında bulunacağız. Köylülerimiz kendi bölgelerindeki işleri yerine getirirken, bir de diğer köylerimize hizmet götürme imkanı bulacağız. Halkımızın destekleriyle köylerimizin yol ve su sorunlarının kısa sürede giderilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

KÖYDES Projesi çerçevesinde Keşap olarak 2007 yılında ayrılacak olan ödeneğin 5 milyon YTL'ye çıkarılmasını hedeflediklerini kaydeden Kaymakam Kolsuz, köylerde yaşanan yol ve su problemlerinin birkaç yıl içerisinde tamamen çözüme kavuşturulacağını da sözlerine ekledi.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2006 Perşembe 18:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?