3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Bulancak'ın KÖYDES karnesi

Giresun'un Bulancak İlçesi Kaymakamı Bayram Yılmaz, KÖYDES Projeleri ile Bulancak'ın köylerinin yol ve içme suyu problemlerinin önemli bir kısmının çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılı içerisinde planlanan 89 KÖYDES Projesi'nden 85'inin tamamlandığını, halen 4 projenin sürdürülmeye devam ettiğini belirtti. 2007 yılı içerisinde yaklaşık 50 kilometre asfalt ve beton yol yapımlarının gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, yaklaşık 170 kilometre de tesviye, onarım ve genişletme ve stabilize kaplama çalışmaları ile yine planlanan 16 içme suyu projesinden 11'inin tamamlandığını aktardı.

KÖYDES Projeleri ile Bulancak'ın köylerinin yol ve içme suyu problemlerinin önemli bir kısmının çözüme kavuşturulduğunu vurgulayan Yılmaz, "KÖYDES Projeleri'yle, Bulancak'ın köylerine önemli hizmetler görütüldü. Özellikle 2006-2007 yıllarında gerçekleştirilen projelerle Bulancak'ın köylerinin önemli yol ve içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturduk. KÖYDES Projeleri'nin 2-3 yıl daha sürmesi durumunda Bulancak İlçesi'ne bağlı köylerinin yol ve içme suyu sorunlarını tamamen olmasa da büyük ölçüde çözülmüş olacak" dedi.

Yılmaz, 2008 yılı için 129'u yol, 17'si de içme suyu olmak üzere toplam 146 KÖYDES Projesi'nin hazırlandığını dile getirerek, Bulancak halkını projelere gerekli desteği vermelerini beklediklerini kaydetti. Bulancak halkından KÖYDES Projeleri'ne sahip çıkmalarını isteyen Yılmaz,"KÖYDES Projeleri'ni Bulancak halkına yönelik gerçekleştiriyoruz. Projelerin daha hızlı ve kaliteli gerçekleştirilmesi için Bulancak halkının desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 12:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?