3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

OR-Gİ Havaalanı tekrar gündemde

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Fikret Karaarslan, Ordu ile Giresun'un ortak projesi olan OR-Gİ Havaalanı’nı inşa edilmesi gerektiğini belirterek, "Havaalanı konusunu tekrar siyaset gündemine taşıyacağız" dedi.

1997 yılında iki ilin bürokrasi ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çabasıyla gündeme getirilen ve yatırım programına alınan; ancak 2001 yılında 'ödeneksizlik' sebebiyle programdan çıkarılan OR-Gİ Havaalanı’nı tekrar gündeme taşıyacaklarını belirten Fikret Karaarslan, havaalanını canı gönülden istediklerini söyledi.

Ordulunun Samsun havaalanına gitmesinin yanında kendilerinin de Trabzon havaalanına gitmek zorunda kalmalarından dolayı üzüntü yaşadıklarını dile getiren Karaarslan, "Ordu ve Giresun illerinin yayla turizmi var, yurt içi ve yurt dışından her yıl geleni gideni var. Ordulunun Samsun'a, Giresunlunun Trabzon'a gitmesi bizimde ağrımıza gidiyor. Yöre sakinleri gecenin bir vakti kalkıp havaalanlarına gitmek zorunda kalıyor. Bu insanlar bu kadar zahmeti niye çeksin. Onlarda bu ülkenin insanları. O sebeple havaalanını canı gönülden istiyor ve destekliyoruz" diye konuştu.

Ordu ve Giresun illeri arasındaki geçmişte yaşanan 'yatırım kavgalarının' kısır çekişmeler olduğunu ve geçmişte kalması gerektiğini de belirten Karaarslan, "Kısır çekişmeler iki ile de bir şey kazandırmaz. Biz sporda, denizde, turizmde kardeş şehirler olduk. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Bir araya gelip dertlerimizi ortaklaşa çözmeye çalışırsak her şeyin üstünden geliriz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 16:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?