4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Fındık üreticilerine uyarı

Giresun Tarım İl Müdürlüğü'nce fındık üreticilerinin bahçelerinde zarara neden olan fındık kurduna karşı ilaçlı mücadele yapmaları gerektiği bildirildi. 

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, fındıkların mercimek büyüklüğüne geldiği dönemden itibaren sahil kolda 8 Mayıs, orta kolda 13 Mayıs ve yüksek kolda da 18 Mayıs tarihinden itibaren ilaçlı mücadeleye başlanması uyarısında bulunuldu. Toz zirai ilaçların dekara 3 kilogram hesabıyla atılması gerektiği ifade edilen açıklamada, "İlaçlar sabah ve akşam serinliğinde, rüzgarsız havada atılmalıdır. İlaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmelidir" denildi. 

Fındık kurduna karşı ruhsatı olmayan ilaçlar satın alınmaması istenilen açıklamada, "Üreticilerimiz bu konuda dikkatli olmalılar. Resmi kurum ve zirai mücadele ilaç bayii ruhsatı bulunmayan yerlerden ilaçlarını almamaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, ilaçlama yapılan bahçelerde insan ve hayvan sağlığı açısından 21 gün süreyle hayvan otlatılmaması ve buralardan meyvelerin yenilmemesi istendi.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 17:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?