4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

FİSKOBİRLİK'te Pamuk dönemi

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve FİSKOBİRLİK Denetim Kurulu Üyesi Yaşar Pamuk seçildi. 

Entegre Fındık İşleme Tesisleri A.Ş.'de yapılan olağanüstü genel kurulda, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem ile Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve FİSKOBİRLİK Denetim Kurulu Üyesi Yaşar Pamuk başkanlığındaki 2 liste yarıştı. Olağanüstü genel kurulda 422 delegenin 401'i oy kullanırken, 227 delegenin oyunu alan Yaşar Pamuk'un listesi FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'na seçildi. Mevcut yönetim kurulu başkanı Salih Erdem'in listesi 155 oy alırken, 2 oy ise geçersiz sayıldı. 

Pamuk, seçimin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK ve fındığın geleceği açısından büyük önem arzeden olağanüstü genel kurulun sağduyulu şekilde tamamlandığını söyledi. Seçimlerin mağlubunun ve galibinin olmadığını, delegelerin bu kez kendilerine görev yetkisi verdiğini dile getiren Yaşar, "Bu başarı, bize delegelerin teveccühüdür. FİSKOBİRLİK'in bu ortamında tüm arkadaşlarımla görevimizi layıkıyla yapıp fındık üreticilerinin yüzünü güldürmeye çalışacağız" dedi. 

Başta hükümet olmak üzere tüm kesimlerle sıcak ilişkiler kuracaklarını aktaran Pamuk, önlerinde 2005 yılı fındık bedelinin ödenmesi ve 2006 yılı için fındığın durumunu içeren iki hassas sorunun bulunduğunu vurgulayarak, bu konuların kısa sürede çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Pamuk, bir gazetecinin 2006 ürünü fındık alım fiyatının ne olacağı yönündeki sorusuna Pamuk, "Genel kurulda ne söz vermişsek, yönetim kurulu arkadaşlarımızla görüşerek sözümüzde duracağız" diye konuştu. 

Yaşar Pamuk başkanlığındaki FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu ise, Hüsamettin Kaya, Coşkun Somuncuoğlu ve Ramis Sunguroğlu'dan oluştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 23:58:33
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 13:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?