4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

FİSKOBİRLİK'ten ihale

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, birliğe ait bazı gayrimekullerin satışı için ihale düzenleyeceklerini söyledi. 

Pamuk, yaptığı açıklamada, 12 Eylül tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da delegeler tarafından birliğe ait bazı atıl durumda bulunan gayrimenkullerin satışı için karar alındığını hatırlattı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu olarak, birliğe ait Giresun, Trabzon, Ordu, Samsun, Düzce, Ankara ve İstanbul'da bulunan 21 gayrimenkulün satışı için 27 Eylül tarihinde birlik genel müdürlüğünde ihale düzenleyeceklerini ifade eden Pamuk, taleplerin olması durumunda gayrimenkullerin satılacaklarını belirtti. 

İhalelerin satışlarından elde edilecek gelirin 2005 ürünü fındık alımları nedeniyle birliğin borçların ödenmesi yolunda alternatiflerden birisi olacağını vurgulayan Pamuk, "FİSKOBİRLİK olarak halen 160 milyon YTL civarında borcumuz bulunmaktadır. Bunun ödenmesi için girişimlerimiz sürüyor. Kredi alımı için çalışmalarımız sürmekte, bu yolda önemli mesafeler kat ettik. Borçlarımızın ödenmesinde kredi alımını bir alternatif olarak görüyoruz. Yine atıl durumda bulunan gayrimekullerin satışları için ihale yapacağız. 21 gayrimenkulümüzü satışa çıkaracağız. İhaleden elde edilecek gelirler de, borçlarımızın ödenmesinde ikinci bir alternatif olacak" dedi. 

Pamuk, 2005 ürünü fındık alımları karşılığında olan borçların denmesine 45 gün içinde başlanılacağına Olağanüstü Kurul'da söz verdiklerini anımsatarak, "Ödemeler yılbaşına kader tamamlanacak. 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren kimseye borcumuz kalmayacak" diye konuştu.
2006 ürünü Giresun kalite fındığa brüt 5 YTL, levant kaliteye 4.80 YTL, sivri ve kara fındığa 4.60 YTL fiyat verdiklerini dile getiren Pamuk, alımların halen sürdürüldüğünü kaydetti. Pamuk, alımların 50 kooperatifte 50 alım ekibiyle yapılacağını, yoğunluk olması durumunda alımların hafta sonları da yapılacağını ifade ederek, piyasadaki fındık fiyatlarının yükselmesi halinde fındığa fiyat farkı uygulayarak taban fiyatı yükselteceklerini kaydetti. 

Pamuk, FİSKOBİRLİK'in borçlarından dolayı alımların peşin bedel üzerinden yapılamayacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
"Alımı yapılan 2006 ürün bedellerinin ödenmesine 2007 yılında başlanılacak. Buna göre alım bedelleri 2007 Şubat, Mayıs ve Temmuz aylarında ödenecek. Sadece acil paraya ihtiyacı olanlara ödemeler yapılacak."
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 13:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?