4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

FİSKOBİRLİK'ten kredi bulma girişimleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Mehmet Işık, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİLRİK) üzerinde oynanan oyunlarla birliğin yeni sezonda piyasaya girmesinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. 

Işık, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, FİSKOBİRLİK'in aylardır süren kredi girişimlerinin olumlu sonuçlanmaması sebebiyle 2005 ürünü alımları ödemelerini gerçekleştiremediğini hatırlattı. AKP'nin, Türkiye'de en fazla oyu Doğu Karadeniz Bölgesi halkından aldığına dikkat çeken Işık, AKP'nin bölge halkına olan vefa borcunu FİSKOBİRLİK'e kredi sağlayarak ödemesi gerektiğini savundu. 

FİSKOBİRLİK üzerinde oynanan oyunlarla birliğin yeni sezonda piyasaya girmesinin engellenmeye çalışıldığını iddia eden Işık, "FİSKOBİRLİK üreticinin birliğidir. Piyasada denge unsuru olması bakımından birlik üreticinin adeta emniyetidir. Bu kadar önemli bir birlik üzerinde aylardır birliğin devre dışı bırakılması amacıyla çeşitli oyunlar oynanmakta. Birlik devre dışı bırakılarak, piyasa tamamen tüccarın eline bırakılmaya çalışılıyor. Eğer bu oyunlar başarılı olursa, FİSKOBİRLİK yeni sezonda ürün alımını gerçekleştiremez. Üretici, ihracatçının insafına terk edilmiş olacaktır. Bu nedenle AKP iktidarı tarafından birliğe destek sağlanmalı" dedi. 

10 Mayıs tarihinde partilerinin genel başkanı Deniz Baykal'ın da katılımıyla fındık mitingi gerçekleştireceklerini kaydeden Işık, tüm Giresunlu üreticileri mitinge beklediklerini dile getirdi. 

Işık, partileri tarafından hazırlanan "Fındık Raporu" isimli kitapçıktan Giresun il genelinde toplam 5 bin adet dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf kuruca IP: 85.107.47.xxx Tarih : 13.05.2006 23:38:34
Bu konu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum ama şu bir gerçkki fındığıa verilen ağustos 2005 tavan fiyatının % 40 altında alımlar olduğunu bütün fındık üreticileri bilmektedir. Ne yazıkki bu üreticiler kendi emeğinin karşılığını alamamaktadır.Sesini duyuramamaktadır.Ben Karadenizdeki bütün sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyorum.Üreticinin emeğinin karşılığını alabilmek için gerek görsel gerekse yazısal medyada bu konuya hiç değinilmiyor.Biz her zaman arka planda kalıyoruz.Karedeniz insanın yeri arka koltuklar değil; protokolde yer almalıdır.