3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Hekim Süt'e Burdur'dan süt

Hekim Süt İşletme Müdürü Mehmet Kıran, Giresun'da hayvancılığın geliştirilememesi nedeniyle hammadde sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Mehmet Kıran, yaptığı açıklamada, Süt Endüstrisi Kurumu'na ait fabrikanın 1998 yılında Hekim Holding tarafından yörede hayvancılığın gelişimi amacıyla Özelleştirme İradesi'nden satın alındığını belirtti. Atıl durumda bulunan fabrikanın kısa sürede önemli yatırımlar yapılarak faaliyete geçtiğini anlatan Kıran, fabrikaya bugüne kadar 5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Sadece süt ürünlerinin üretimini yaptıklarını ve bunları Giresun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'ndeki illere pazarladıklarını ifade eden Kıran, bölge pazarında kısa zamanda önemli bir yere geldiklerini belirtti. Giresun'da hayvancılığın geliştirilememesi nedeniyle hammadde sıkıntısı çektiklerini anlatan Kıran, şöyle konuştu: "Yöremizde hayvancılığın ve mandıra tipi üretimin tam olarak gelişmemesi nedeniyle sürekli hammadde sıkıntısı yaşıyoruz. Bir de kış mevsiminde köylerde süt üretimi azalıyor. Başka illerden gelen toplayıcı firmalar var. Bu nedenle ancak kapasitemizin üçte biri kadar çalışabiliyoruz. Ürünlerimize son dönemde artan yoğun talebi karşılamak için bu yola başvurduk. Bu amaçla Burdur'dan da maliyeti fazla olmasına rağmen süt getirterek üretim kapasitemizi artırmaya çalışıyoruz."

Talebi karşılamak amacıyla üretim kapasitelerini artırdıklarını, ihtiyaç duyulan hammaddeyi de Burdur'dan karşılamaya başladıklarını ifade eden Kıran, sözlerini şöyle tamamladı: "Giresun ve Ordu'dan edindiğimiz hammadde ihtiyacımızı karşılamadığı için Burdur'dan temin etmeye başladık. Bu da bizim için maliyetleri artırmaktadır. Hekim Süt olarak, tüm zorluklara rağmen halkımıza hijyen koşullarda daha kaliteli ve ucuz ürün sunmak için çabalıyoruz."

Kıran, 15 bin metrekare alana sahip fabrikanın günlük 20 ila 25 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 15:23:24
Güncelleme :24 Aralık 2007 Pazartesi 15:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?