19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

'Sahil yolu turizmi hareketlendirdi'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Karadeniz Sahil Yolu'nun yapımı ile Giresun'da turizm hareketlerinin hız kazandığını söyledi.

Canikli, Giresun Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, AKP olarak Giresun'un sorunlarını çözmek ve bölgeye yönelik hizmetleri yerine getirmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirtti. Köy yollarının yapımına büyük önem verdiklerini aktaran Canikli, yolların yapımının birkaç yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. Karadeniz Sahil Yolu'nun yapımı ile Giresun'da turizm hareketlerinin hız kazandığını dile getiren Canikli, "Karadeniz Sahil Yolu yapımı bölgede turizm hareketleri oldukça arttı.

Bunu yollardaki trafik yoğunluğundan görmemiz mümkün. Giresun bölgenin tam ortasında olmasından dolayı konaklama alanı bakımından oldukça şanslı. Bunu turizmcilerimiz bizlere belirtmektedir. Bu durumun farkına varan turizmciler, yolunda yapımı ile Karadeniz Bölgesi'ne yöneldi. Giresun'a 5 yıldızlı otel yapımı için yoğun talepler alıyoruz. Talepler oldukça ciddi" dedi.

Giresun'un yaylalarının altın yumurtlayan tavuk olarak nitelendiren Canikli, "Bu güzellikleri iyi değerlendirilerek, en iyi şekilde pazarlamalıyız" diye konuştu. Kamuoyunda FİSKOBİRLİK'in bölünmesi yönündeki söylentileri de değerlendiren Canikli, böyle bir duruma asla müsaade etmeyeceklerini kaydetti. FİSKOBİRLİK'in üreticinin gücü olduğuna dikkat çeken Canikli, "FİSKOBİRLİK'i bölmek demek, üreticinin gücünün bölünmesi demektir. Bu nedenle böyle bir şeyin olması söz konusu bile değildir. Böyle bir şeyin olmasına da asla müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.

Canikli, FİSKOBİRLİK tarafından 2005 fındık ürünü alım fiyatlarının en az 6.5 YTL olarak açıklanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 15:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?