19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Süt üretimi 100 bin tona ulaştı

Giresun Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, yapılan çalışmalar sonucu bölgede süt üretiminin yaklaşık 100 bin tona ulaştığını söyledi. Hakyemez, yaptığı açıklamada, bölgede hayvancılığın gelişmesini engelleyen birçok sorun olduğunu, ancak yapılan çalışmalarla bunların bir bir aşıldığını aktardı.

Süt üretiminin gelişiminde önemli mesafeler alındığını kaydeden Hakyemez, "Bölgede ekonomik anlamda süt besiciliği çoğunlukla iç kesimdeki ilçelerimizde yoğunlaşmaktadır. Süt besiciliğini cazip hale getirmek amacıyla silaj ve kaba yem üretimini geliştirmeyi çalışmaktayız. Bunun için bu yıl yörede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza 15 silaj makinesi dağıttık. Yine bunun yanı sıra yörede mera ıslahı çalışmalarına hız kazandırıldı. Meraları verimli ve daha kullanır hale getirmek için başlattığımız çalışmalarımız sürmektedir. Sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucu Giresun'da süt üretimi yıllık yaklaşık 100 bin tona ulaştı" dedi.

Hakyemez, üreticilerin modern hayvancılığı benimsemeye başlandığını dile getirerek, Kırsal Alanda Sosyal Destekleme Projesi kapsamında süt besiciliğini teşvik etmek amacıyla çiftçilere hayvan dağıtımının yapılmasının planlandığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 13:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?