4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Üreticinin eline para geçecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, FİSKOBİRLİK'in 2005 ürünü fındık alımlarından doğan borç sorununun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. 

Akten, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, FİSKOBİRLİK'in 2005 ürünü fındık alımları karşılığında üreticiye olan borçların büyük kısmının ödenememesi nedeniyle üreticilerin uzun süredir mağdur olduğunu söyledi. FİSKOBİRLİK'in 2005 ürünü fındık alımlarından doğan borç sorununun çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Akten, "2005 yılı fındığından dolayı eski FİSKOBİRLİK yönetimi tarafından mağdur edilen üreticimizin sorunu çözümlenmiştir. TMO, yeni yönetimle uyumlu çalışma ve görüşmelerden sonra kredi bulma konusunda yardımcı olmuştur. FİSKOBİRLİK'in elinde bulunan 50 bin ton fındığa makbuz senedi karşılığında garantör olarak 3 bankadan kredi almasını sağlamıştır. FİSKOBİRLİK'in birkaç prosedürü tamamlamasından sonra, üreticinin eline para geçecektir. Paralar bankalar aracılığıyla direk üreticinin hesabına geçecektir" dedi. 

Birlikte yaşanan borç sorunun daha önce de çözümünün mümkün olduğunu, ancak önceki FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'ndan kaynaklanan sorunlar nedeniyle bunun bugüne kadar sağlanamadığını savunan Akten, "Aslında çok daha önceden çözülmesi gereken bu konu anlaşılıyor ki eski yönetimin yanlışlarından, uyumsuz tavırlarından dolayı çözülememiştir. Çünkü hükümet aynı, TMO aynı, bankalar aynı, sadece FİSKOBİRLİK'te bu konudaki yönetim anlayışı farklıdır. Eski yönetim siyasi rant peşinde koşanlarla hareket etmese, uyarıları dinlese bu sorun çoktan çözülmüş olacaktı. Olan üreticimize oldu. Yeni yönetimin uyumlu çalışması devam ederse her şey üreticimiz adına daha iyi olur" diye konuştu. 

Akten, TMO tarafından fındık alımlarının hızlandırıldığını vurgulayarak, ödemelerin de aksatılmadan sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 16:46:30
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 16:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?