4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Validen açıklamalar

Vali Şükrü Kocatepe, Doğankent'te çeşitli incelemelerde bulundu.

Doğankent İlköğretim Okulu'nda ilçe halkı ve köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Vali Kocatepe, Doğankent İlçesi'nin yerleşik bir alan üzerinde kurulu olması ve köy sayısının az oluşu nedeniyle sorunların büyük kısmının çözülmüş olduğunu söyledi. Kocatepe, ilçenin sorunlarını çözmek için devletin imkanlarının kullanılarak sürdürüldüğünü aktardı. KÖYDES Projesi çerçevesinde Giresun'a önemli ödenek sağlandığını dile getiren Kocatepe, " 2006 yılı içerisinde KÖYDES Projesi çerçevesinde aktarılan ödenek sayesinde köylerimizin sorunlarını büyük oranda çözmüş olacağız" dedi.

Dereli İlçesi'ne bağlı Kümbet Yaylası'na yaptırılan Koçkayası Tatil Köyü ve Orman İçi Dinlenme Tesisi'nin 31 Mart tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkarılacağını vurgulayan Kocatepe, "Koçkayası Tatil Köyü ve Orman İçi Dinlenme Tesisi, Giresun turizmi açısından oldukça önemli bir mekan. Giresun'da turizmin gelişmesi açısından burasının işletmeciye devredilerek biran önce hizmete sokulması için Çevre ve Orman Bakanlığı'nca 31 Mart tarihinde ihale yapılacak. İhaleye fazla katılımcının gireceği ve tesis işletmecisini bulacağı beklentisindeyiz" diye konuştu.

Kocatepe, tesisin mimari özellikleri ve bulunduğu coğrafya açısından örnek teşkil ettiğini kaydederek, tesisin 104 bin 750 YTL (yıllık) bedel üzerinden ihaleye çıkarılacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 20:07:34
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 20:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?