2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Gümüşhanede Artık Hava Kalitesi Ölçülecek

Gümüşhane’de, Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Dünya Bankası kredisiyle hava kirliliği ölçüm cihazı alınarak Hükümet Binası önüne kuruldu.

Hava kirliliğinin sağlığı tehdit edici boyutlara ulaştığı Gümüşhane’de, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde her ile kurmayı öngördüğü hava kalitesini izleme ağı kapsamında Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Dünya Bankası kredisiyle yaklaşık 150 milyar liraya (150.000 YTL) hava kirliliği ölçüm cihazı satın alınarak hizmete girdi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, istasyonun kuruluş amacının atmosfere yayılan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halindeki emisyonları kontrol altına almak olduğunu belirterek insanı ve çevresini alıcı ortamlardaki kirlenmelerden korumak, hava kirlenmeleri sebebiyle çevrede ortaya çıkan olumsuz etkileri gidermek ve bu etkilerin çıkmamasını sağlamak amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını kaydettiler. Yetkililer, böylece halkın sağlığını tehlikeye sokan kirliliğin tesbiti yapılarak kirlilikten doğabilecek olumsuzlukların giderilmesi çabasında olduklarını vurguladı.

Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 12:41:35
Güncelleme :23 Ocak 2005 Pazar 17:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?