4
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Gümüşhane'ye fen lisesi müjdesi

 

Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Düzenlediği Basın Toplantısında 2004-2005 Öğretim Yılında Fen Lisesinin Açılacağı Müjdesini Verdi.

Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu düzenlediği basın toplantısında 2004-2005 öğretim yılında Gümüşhane’ye fen lisesinin açılacağını söyledi.Vali Güzeloğlu fen lisesinin açılması ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik tarafından onayın imzalandığını belirtti.

EĞİTİM İÇİN ÖNEMLİ AYAK
Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu fen lisesinin Gümüşhane’nin eğitime dönük proje çalışmalarının içerisinde en önemli ayak olduğunu belirterek” Bilindiği gibi fen lisesi tamamen çok özel bir eğitim veren ve Türkiye’ de sınavla öğrenci alan ve Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak olan gençlerimizi yetiştiren çok önemli bir eğitim kurumudur. Fen lisesinin varlığı Gümüşhane’ de eğitimin kalitesini, çocuklarımızın eğitimle ilgili hedeflerini ve beklentilerini olumlu yönde etkileyecek ve revize edecektir.

ÇOK KOLAY BİR KARAR DEĞİLDİ
Gümüşhane Valisi Güzeloğlu fen lisesinin bakanlıkca açılmasının çok kolay bir karar olmadığını vurgulayarak “ Gerek personel gerek istihdam edilecek eleman, laboratuar ve diğer alanlar Gümüşhane’nin arzusunu, isteğin ve heyecanını gören Sayın Bakanın bu konudaki özverili davranışı 3-4 aydır birlikte yaşadığımız eğitime katkı protokolleri ve çalışmaların büyük etkisi olmuştur.T.B.M.M. Milli Eğitim, Kültür ve Bütçe Komisyonu Üyesi Milletvekilimiz Temel Yılmaz’a ve Sabri Varan’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

48 ÖĞRENCİ ALINACAK
Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 2004-2005 Öğretim yılında hizmete girecek olan Fen Lisesinin iki şubeli olacağını belirterek” Bu yıl 48 öğrenci alınacak ve yabancı dil olarak İngilizce eğitim verecektir.Eğitim binası olarak geçtiğimiz günlerde yeni binasına taşınan kız yetiştirme yurdunun boşalttığı bina olacaktır.Bu binanın fen lisesi olarak donatılması, fiziksel alanların yapılması ve gerekli olan alt yapının tamamlanması Valiliğimiz Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılacaktır.Yatılı olacak olan bu okulumuz için Halit Zarbun Öğrenci Yurdu da pansiyon olarak kullanılacaktır” dedi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 19:25:57
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 22:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?