4
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

MEB'den Gümüşhane'ye eğitim yardımı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gümüşhane’deki ilköğretim okullarına yardım yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre öncelikli olarak kırsal alan okullarına yardım yapıldığı belirtildi. Gümüşhane’de 152 kırsal alan ilköğretim okuluna toplam 330 bilgisayar dağıtıldı ve bu bilgisayarların tüm alt yapı hizmetleri de 390 bin dolar maliyetle sağlandı.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre öncelikli olarak kırsal alan okullarına yardım yapıldığı belirtildi. Gümüşhane'de 152 kırsal alan ilköğretim okuluna toplam 330 bilgisayar dağıtıldı ve bu bilgisayarların tüm alt yapı hizmetleri de 390 bin dolar maliyetle sağlandı.

Bakanlık, ayrıca 4 ilköğretim okuluna da dünya klasiklerinden oluşan özel kitaplar gönderdi. 29 ilköğretim okulun da derslerin daha iyi antatılması ve görsel eğitime katkı için 34 bin Euro değerinde tepegöz verildi. 139 kırsal bölge eğitim okuluna da 14 bin dolar değerinde tepegözler dağıtıldı.

Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yardımı konusunda Gümüşhane'ye öncelik verilmesinin son derece doğal olduğunu belirterek, "Çünkü ilimizde okumaya sevdalı çok genç var ve bu gençleri geleceğe iyi yetiştirmek zorundayız. Milli Eğitim yatırımlarında Gümüşhane hakkını alıyor. Bu konuda bakanlık ilgililerinin gösterdiği yakın ilgi de bizi memnun ediyor" dedi.

Temel Uğur Meydan
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 14:22:00
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 12:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?