22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

"100 Evler 8 ay içinde yıkılacak"

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, hazırlanan proje çerçevesinde 100 Evler Mahallesi'ndeki evlerin 8 ay içinde yıkılacağını söyledi. 

Makamında düzenlediği basın toplantısında 100 Evler Projesi hakkında bilgi veren Başkan Erer, merkezde bulunan 100 Evler Mahallesi ile ilgili sorunun yaklaşık 15 yıldır gündemde olduğunu belirtti. Yıllardır bölgeyle ilgili olumlu bir gelişme yaşanmadığını söyleyen Erer, "Alanın tapulu sahibi Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR). KARDEMİR daha önce imar planı tadilatında bulundu ancak reddedildi. Bizim dönemimizde de bir imar planı tadilatında bulunmuşlardı. KARDEMİR yönetimi buraya ticaret merkezi ve konut yapmak istedi. Belediye olarak bize de 14 dönümlük park ile 8 dönümlük belediye hizmet alanı vermeyi önermişlerdi. Belediye olarak bu öneriyi kabul etmiştik. Şehir plancılarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde, araziyi en iyi ne şekilde değerlendirebileceğimizi araştırdık. Arazi hem belediyeye hem de KARDEMİR'e avantaj sağlasın istedik. KARDEMİR ile belediye meclisinde oluşturulan komisyonlar konuyu tartıştı. Son gelinen noktada ise anlaşma sağlandı. 100 Evler Projesi mecliste de kabul edildi. Karabük halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra mücadelemiz oradaki parkı Karabük halkına kazandırmak yönünde olacak. Bunu için gerekli çabayı göstereceğiz. Bölgede bulunan evler de 8 içinde tamamen yıkılacak" dedi.
 
Erer, 100 Evler'e yeşil alan haricinde kentsel park, alışveriş merkezi yapmak istediklerini, KARDEMİR'in de ikiz kuleler, iş merkezi ve hastane yapacağını kaydetti. 
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?