18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

64 kursiyer sertifika aldı

Karabük Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Fransızca, İngilizce, Güzel Konuşma ve Diksiyon kurslarını başarıyla tamamlayan 64 kursiyere sertifikaları törenle verildi. 

Belediye İş Merkezi'nde düzenlenen törene, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Belediye Meclisi üyeleri İhsan Özdal, Mehmet Türkiş ve Zeki Akça ile Belediye Kültür Müdürü Yılmaz Çelen, kursiyerler ve yakınları katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Erer, "İnsanlar arasında iletişimi sağlayan en önemli unsur dildir. Dil, bir milletin kültürel değerlerinin başında gelir. Aynı dili konuşan insanlar, millet denilen sosyal varlığın temelini oluşturur" dedi. 

Dilin duygu ve düşünceyi insana aktaran bir vasıta olduğunu da kaydeden Başkan Erer, "Dil insan topluluklarını bir yığın veya kitle olmaktan kurtararak, aralarında duygu ve düşünce birliği olan bir toplum haline getirir. İnsanların yaşadıkları topluma yabancılaşmadan, ona uyum sağlayarak, yani sosyalleşerek hayatlarını devam ettirmeleri, o toplumun kültürünü, inanç ve değerlerini benimsemeleriyle gerçekleşmektedir. Bu ise nesillere dil yoluyla aktarılabilmektedir. Tarihin geri kalan sayfalarında, çeşitli nedenlerle bağımızı kopardığımız milyonlarca insanla bugün, ortak dilimiz sayesinde buluşuyoruz. Ortak dil, ortak dünya demektir. Dilimiz bizleri, geçmişten geleceğe uzanan çizgi üzerinde birlik, bütünlük atmosferine sokuyor. Ne var ki, dilimiz bugün birçok tehditle karşı karşıya bulunmaktadır. Uzun bir geçmişe sahip bu durum karşısında, gerekli önlemlerin alınmamış olması üzüntü vericidir. Bu konuda, herkese büyük görevler düşmektedir. İdeolojik ve maddi çıkar amacı gütmeden dilimize sahip çıkmalı ve yeni nesillere örnek olmalıyız" şeklinde konuştu. 

Başkan Erer'in konuşmasının ardından ise Fransızca, İngilizce, Güzel Konuşma ve Diksiyon kurslarını başarıyla tamamlayan 64 kursiyere sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 12:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?