18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

"Üniversite Gençliği Polisten Ne İstiyor"

Türk Polis Teşkilatının 164. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Karabük Emniyet Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi ile ortaklaşa "Üniversite Gençliği Polisten Ne İstiyor" konulu panel düzenlendi

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin Başkanlığını İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik yaptı. Panelde konuşma yapan Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Yunus Çetinkaya, Karabük'ün sanayi şehri olması nedeniyle olay istatistiklerine bakıldığındagenelde iş kazalarında yoğunluk olduğunu söyledi.

Çetinkaya, "Kentte demir çelik yanında haddehanelerin olmasıyla birlikte birçok insanımız işçi olarak çalışması, işyerlerinin yoğunluğu buradaki iş kazalarının yoğun olmasına gösteriyor. Aynı zamanda zehirlenme ve intihara teşebbüs de yüksek bir rakamdır. Kişiler karşı suçlara baktığımızda üç aylık karşılaştırmalarda kasten yaralama olaylarla, tehdit ve kişiler karşı yapılmış olan hakaret olaylarının da diğer suçlara göre fazla olduğunu görüyoruz. Karabük çevresindeki illere de baktığımızda nüfus yoğunluğunun aynı olması nedeniyle oralardaki olaylarla karşılaştırdığımızda kişilere karşı olan olaylarda çözme başarımız diğer illerden çok iyi yanı yüzde 100'e yakındır.

Mala karşı ve herhangi bir eşyaya karşı olaylarda da Karabük diğer illere göre düşüktür. Öğrenci arkadaşlardan beklentimiz karşılaştıkları olayda her zaman günün her anında bizleri aramalarıdır" dedi. Şehiriçi Trafik Müdürü Mete Pınar ise konuşmasında, "Trafik Güvenliğinin sağlanmasında etken olan insan, araç, çevre konularıdır. İnsan faktörü yüzde 90 oranındadır. Araç ve yola bağlı etken kusur ise yüzde 10' dur. Trafik güvenliğinin sağlanmasındaki faktörleri dört başlıkta topluyoruz. Bunlar, eğitim, denetleme, altyapı ve mühendislik hizmetler ile ilk ve acil yardım hizmetleridir. 2008/2009 döneminde öğrencilerimiz karıştığı yaralanmalı kaza dahi olmadı. Burada sizlerin katkısı desteği büyük, sürücülerimizin de desteği büyüktür. İl Genelinde tescilli araçlarda çekici sayısının da diğer komşu illere oranla yüksektir. İl geneli kazalarda geçen yıla göre ölümlü kazalarda yüzde 40, yaralanama şeklindeki kazalarda yüzde 44 düşmüştür. Bunda da bizim sıfır toleransla çalışmamızın etkisi vardır. Komşu illere göre kaza sayımız ve ölü sayımız oldukça düşüktür" dedi.


Kazaların mağdurları üzerindeki etkilerinden de bahseden Pınar, "Trafik kurallarına uyun ki Trafik Sizi Engellemesin" diyerek konuşmasını tamamladı. Panele daha sonra soru cevap şeklinde devam edildi. Panelde ayrıca Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Emniyet Teşkilatı'nın 164.yılını tebrik ederek, "Emniyet Müdürünün üniversite gençliğini değerlendirirken asayiş olaylarına karışmamasından dolayı duyduğum bu sözler beni çok memnun etti. Karabük Üniversiteli gençler Karabük Üniversitesi'nin rektörünün başının dik olmasını sağladı.

Bundan dolayı siz gençlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerinde Emniyet Teşkilatına da teşşekkür borcu var, her zaman gece gündüz her türlü ihtiyacımıza cevap veriyorlar ve bizde alkışlarımızla onlara teşekkür ediyoruz" dedi. Üniversitede ayrıca "İnternette Bilgi Güvenliği" konulu konferansta Elektronik Mühendisi Özlem Tokat ise, internetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu, bilinçli kullanılmadığı zaman tehlikeli sonuçlar ortaya çıkacağını, internetteki tehlikelerden, zararlı ortamlardan korunma yöntemlerini, dolandırıcılık faaliyetlerini ve korunma yöntemlerini, Türk Telekom'un Güvenlik Hizmetleri Kurumsal ve Bireysel Güvenlik Hizmetlerini" anlattı.
Katılımcılara plaket verilmesiyle program son buldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 07:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?