18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

1 Mayıs'ı halaylarla kutladılar

KARABÜK'TE 1 MAYIS KUTLAMASI

Karabük'te bir araya gelen çeşitli sendikalara bağlı işçiler ve siyasi parti yetkilileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı halay çekerek kutladı. Kutlamalara çocukların da katıldığı gözlendi.

Belediye önünde planlanandan 45 dakika sonra toplanan çeşitli sendikalara bağlı işçiler ve siyasi parti yetkilileri, ''1 Mayıs'' kutlamaları kapsamında halay çekerek çeşitli pankart ve sloganlarla hükümeti protesto etti. KESK Karabük Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Servet Odacı, burada yaptığı konuşmada, 2010 1 Mayıs'ına TEKEL işçilerinin direnişinin oluşturduğu mücadele ve dayanışma atmosferi içinde girdiklerini belirterek, ''TEKEL direnişinin sınıfın birliği ve mücadelesinde oluşturduğu ivme, ezilen ve

sömürülen tüm emekçi kesimlere moral ve güç vermiştir'' dedi. İşçi sınıfı, emekçiler ve ezilen halk güçlerinin sömürü ve baskı düzenine karşı sesini yükselteceği, gücünü ortaya koyacağı bir sürece doğru yol aldıklarını kaydeden Odacı, kutlamaların bütün konfederasyonların ortak kararları ile Taksim'de yapılmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından, işçiler çalınan müzikler eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

KARABÜK'TE 1 MAYIS KUTLAMASI
KARABÜK'TE 1 MAYIS KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:40:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?