18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

10 bin kadına kanser taraması

Karabük Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimliği ile Karabük Valiliği Proje Üretim ve Sinerji Merkezinin işbirliğiyle hazırlanan proje ile 30-55 yaş arası yaklaşık 10 bin doğurgan kadında, Serviks Pap Smear (rahim ağzı kanseri) taramasının yapılmasını hedefleniyor.

Tarama programı sürecinde şüpheli görülen olgular, kolposkopi eşliğinde 2. biyopsiye tabi tutulup kesin tanı konularak erken tanı ve tedavisi gerçekleştirilecek.

Proje merkezi yetkililerinden edinilen bilgilre göre projede, sağlık personeli, sağlanan işbirliği sayesinde sonraki çalışmalar için deneyim kazanacak. Kadınlar başta olmak üzere, kanser erken belirtileri, tedavi ve tetkikler, erken tanı için gereken takip aralıkları konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak, böylece toplumun konu ile ilgili hassasiyeti artırılacak. Ayrıca yetkililer, Kanser Kayıt Merkezi'nin sağlıklı verilere ulaşacağını, Karabük Serviks kanseri olguları tablosu oluşturulacağını ve tarama programı dahilinde muayene sırasında diğer kadın hastalıkları saptanmış ve tedavileri sağlanmış olacağını vurguladılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 13:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?