22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

100 kişilik kadroya 871 başvuru

Karabük merkezi ve ilçelerindeki okullarda temizlik işlerinde ve okul öncesi eğitimde ana okullarında bakıcı anne olarak görev almak isteyip İŞKUR'a müracaat eden 871 kişi kura çekti. Kurada ismi çıkanlar sevinirken çıkmayanlar ağlayarak salondan ayrıldı.

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İŞKUR tarafından yürütülen proje kapsamında Karabük merkez ve ilçelerde okulların temizlik, bakım, boya badana işlerinde ve okul öncesi eğitimde ana okullarında görevlendirilecek yardımcı personel için başvuruda bulunan çok sayıda işsiz genç İŞKUR salonlarını doldurdu. Toplam alınacak 100 kişilik kadroya 871 kişi başvurdu. Kura çekimi İŞKUR'da yapıldı.

Noter huzurunda yapılan çekilişte İŞKUR İl Müdürü Feridun Karataş, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Mustafa Ateş de hazır bulundu.

Kura çekimi öncesi İŞKUR Müdürü Feridun Karataş ile Sosyal Yardımlaşma Müdürü Mustafa Ateş, başvuruda bulunan adayları genel olarak bilgilendirdi.

Okullarda temizlik işlerinde görevlendirilecek 75 kişilik hizmetli kadrosu için ilk kura çekilişi yapılırken, merkezde görevlendirilecek 47 kişilik kadro için 47 asil 15 yedek listenin kurası çekildi. Okullardaki temizlik işlerinde görevlendirilecek 75 kişilik kadrolara 674 başvuru oldu. Merkezde 47, Eflani'de 4, Ovacık'ta 1, Safranbolu'da 20, Yenice'de üç kişi görevlendirilecek. Ovacık'ta 1 kişilik kadroya beş kişi müracaat ederken, beş kişi arasında bir asil dört yedek çekilişi yapıldı.

Okul öncesi eğitimde ana okullarında görevlendirilecek bakıcı anne kadrosu için kura çekilişi yapıldı. 25 kişilik kadro için merkez ve ilçeler dahil 197 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi. 25 kişiden 15'i Karabük'te 2 tanesi Eskipazar'da, 4 tanesi Safranbolu'da, iki tanesi ise Yenice ilçesinde görevlendirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 17:41:19
Güncelleme :25 Eylül 2009 Cuma 18:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?