18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

13 yıl sonra bitiyor

Karabük'te yapımına 1995 yılında başlanan ve yılan hikayesine dönen Kares iş merkezinin, Halk Bankası'ndan alınan 20 milyon YTL'lik krediyle 2008 yılı sonuna bitirileceği belirtildi.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Kares İş Merkezini ziyaret ederek Kooperatif Başkanı İsmail Korkmaz'dan bilgiler aldı. İnşaatta incelemeler yapan Erer, yıllardır yapımı devam eden ancak gerek ekonomik ve gerekse hukuki sıkıntılar içinde olan Haliçi Kooperatifi işyerleri ve Sosyal tesisleri binasının (KARES) tüm bu sıkıntıları atlattığını ve bu dev alışveriş merkezinin 2008 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

Erer, "Kares İş merkezi animasyon görüntülerini izledim ve gerçekten çok beğendim. Şimdi sıra bu iş merkezi inşaatının bitirilmesinde. Zamanında hukuki ve ekonomik olarak zor durumlar yaşanmış, çok yönetimler değişmiş, üye sayısı 300'lerden 120'lere gerilemiş. Ancak arkadaşlarımız mücadelelerini bırakmamışlardır. Şimdi tünelin ucu açık ve ışık göründü. Bizim de Haliçi Kooperatifi ile birlikte 3,5 yıllık bir sürecimiz var. Bu süreç içerisinde arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği gösterdik ama bu başarının mimarı yönetici arkadaşlarımızdır. İsmail Kokmaz başta olmak üzere yönetim kurulu bu süreç içerisinde çok başarılı bir performans göstermişlerdir. Burası Karabük adına güzel bir eser olarak ortaya çıkacaktır. Bu binada Karabük Belediyesi'ne ayrılan bir bölüm var. Bu bölüm sosyal üniteler katıdır. Bir de binada otel yapma hakkımız var, ancak biz bunu başaramadığımız için ihaleye çıkmayı düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 18:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?