21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

14. Yerel Medya Semineri başladı

Karabük Valiliği, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Karabük Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği 14. Yerel Medya Eğitim Semineri, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde başladı.

Safranbolu Kız Meslek Lisesi konferans salonunda yapılan seminere Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Karabük Valisi Can Direkçi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Bartın, Karabük ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyetlerinin Başkanları, Bartın, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Çankırı, Bolu ve Düzce illerinden gelen 127 gazete, televizyon, ulusal gazete ve televizyon ile ajans muhabiri katıldı.

Açılışta konuşan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, yerel basının Türk demokrasisinin gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Melek, "Yerel basın Türkiye'nin aydınlık geleceği açısından önem arz ediyor. Siyasi, ekonomik ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran yerel basın, Türkiye'nin ivme kazanmasını sağladı. Yerel medyanın güçlendirilmesi gerekli. Yerel medyanın demokrasinin gelişmesi açısından önemi vardır. Sorunlar ve öneriler ortaya konularak, yönetimin karar sürecine katkı sağlayıcı özelliği olan yerel basın, Genel Müdürlüğümüz tarafından verilen eğitim seminerleri ile teşvik edilmektedir. Anadolu basını, Genel Müdürlüğümüz için önemli ve çalışma başlatmasını sağlayıcı özelliktedir. Yerel basına bilgi birikimleri aktarılması için başlatılan eğitim seminerleri ve yarışmalar, gazetecilerin teşvik edilmesini sağlamaktadır. 7 ilde bulunan müdürlüklerimiz de yerel medyaya yardımcı olmak için çalışmaktadır. Kuşkusuz bu hizmetlerin hem kapsamı, hem de çeşitliliği artırılabilir. Genel Müdürlük olarak üzerimize düşenleri en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Seminer süresince karşılıklı ortaya konulacak, fikir ve bilgi alış-verişlerinin bundan sonraki iş birliğimizde rehber olacağına inanıyorum.

Ancak yerel medyanın sorunları bulunmaktadır. Milli Mücadele döneminde özel ve tarihi bir görev yapmasına karşın yerel medyamız zaman içerisinde giderik rolünü kaybetmiştir. İli, ilçesi, bölgesi ve ülkesiyle bütünleşip, onların sözcüsü, sorunlarının takipçisi olmak biçiminde özetlenebilecek bu rolün sahibi hala yerel medyadır. Sermaye ve teknolojik yetersizlik, yetişmiş iş gücü, istihdam edememe, dağıtımda karşılaşılan sıkıntılar sebebiyle kaliteyi yakalayamamak gibi temel sorunların izlenebirliğinizi ve okunabilirliğinizi olumsuz yönde etkilememesi için aramızdaki iş ve güç birliğini artırmamızın, en azından deneyimlerimizi paylaşmanın verimli sonuçlar doğurabileceğini hatırdan çıkarmamak gerekir" dedi.

Karabük Valisi Can Direkçi de, Karabük, Safranbolu ile diğer ilçe ve beldelerde, basına bilgi verme takdir ve yetkisini kurum müdürlerine bıraktıklarını belirtti. İki gün boyunca sürecek olan 14. Yerel Medya Eğitim Seminerinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Süleyman Ukav "Yerel medya nasıl güçlenir?", Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi "Anadolu Ajansı ve Türk Medyasına katkısı", Türkiye Gazetesi Sorumlu Müdürü Behçet Fakihoğlu "Yaygın basında Türk Dış Politikası", TV8 programcısı Erkan Tan "Radyo ve TV'de canlı yayın teknikleri ve Türkçe'nin kullanımı", Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç "Medya etiği, Türkiye ve Dünyadan örnekler", Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Şeker "Basın ve mizah", Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülrezak Altun "Ekonomik ve siyasi boyutlarda medya sektörü" konulu konferaslar verecek.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 14:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?