18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

17 yangında 55,5 hektarlık alan yandı

Batı Karadeniz'de Haziran ve Temmuz ayları içerisinde toplam 17 yangın meydana geldi. Anız, cam kırıkları ve piknikçi ateşlerinden çıkan yangınlarda toplam 55,5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerindeki bölge müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan ormanlarda, Haziran ve Temmuz ayları içerisinde anız, cam kırıkları ve piknikçi ateşi nedeniyle toplam 17 yangının meydana geldiğini kaydetti. Gül,yangınlar sonucu toplam 55,5 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.

Yangınla mücadelede görevli ekiplerin sadece orman yangınları ile değil, orman dışı alanlarda anız ve benzeri yangınlarla mücadelesini sürdürdüklerini ifade eden Gül, "Yangınların büyük çoğunluğu anız veya bahçe temizliği maksadıyla, sorumsuzca ateş yakmaktan, söndürülmeden bırakılan piknik ateşlerinden, gelişi güzel ormana bırakılmış cam ve şişe kırıklarından meydana gelmiştir. Harcanan emek ve masraflar ülkemiz ekonomisine zarar olarak işlenmiştir. Vatandaşlarımızın, tescilli piknik alanlarında piknik yapmalarını, gelişigüzel ormanlık alanlara cam kırığı şişe, pet şişe, yanıcı özelliği olan naylon torba ve çöp atmamalarını, serinlemeye çalıştıkları, dinlendikleri ormanların yurdumuzun süsü ve toprağımızın garantisi olduğunu unutulmalıdır" dedi.

Gül, Afrika sıcaklıkları nedeniyle daha da ısınan havalar nedeniyle başta piknikçiler ve bahçe sahibi vatandaşlar olmak üzere herkesin, her zamankinden daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 11:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?