18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

17 yeni üniversite ÖSS kılavuzunda yok

17 ilde 17 üniversite açılmasını öngören düzenleme yasalaştı ama YÖK, bu üniversitelere yeni kontenjan vermeyecek. Sadece bu illerdeki başka üniversitelere bağlı meslek yüksek okulları ve fakülteler için kontenjan verilecek. 17 yeni üniversite, öğrencilerin tercihlerini belirleyeceği kılavuzda da yer almayacak.

17 ilde 17 üniversite açılmasını öngören yasa çıktıktan sonra YÖK bu konuda mesaiye başladı.

YÖK bir süredir bu üniversitelere yeni kontenjan verip vermemeyi tartışıyordu. Edinilen bilgilere göre YÖK, kararını verdi. Bu 17 üniversiteye yeni öğrenci alımı için kontenjan verilmeyecek.

Bu durumda 17 yeni üniversite ÖSS 2007 kılavuzunda da yer almayacak.

Kılavuzda, sadece bu üniversitelerin bulunduğu illerde yer alan ve daha önce başka üniversitelere bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarının isimleri olacak. Üstelik sadece bu okullara öğrenci alınacak.

Peki öğrenciler nasıl tercih yapacak? Örneğin bir öğrenci 17 üniversite arasında yer alan Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okumak istiyorsa bunun için kılavuzda Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi'ni tercih edececek. Böylece öğrenci otomatik olarak Siirt Üniversitesi'ne yerleştirilecek.

Bu arada YÖK, yakın illerdeki rektörleri geçici bir süre için bu 17 yeni üniversiteye tedbiren atadı. Bu atamaların başta öğrenci kayıtları olmak üzere resmi işlemlerde sorun yaşanmaması için yapıldığı belirtiliyor.

Meclis'ten geçen düzenlemeyle Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'a üniversite açılmasına karar verilmişti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 28 Mayıs'ta 17 ilde üniversite kurulmasını öngören kanunu onaylamıştı.
Cnntürk
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 13:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?