18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

2 aydır kayıp babasını arıyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Örencik köyünde yaşayan Halil Özer'den 59 gün, Kastamonu'nun Araç ilçesi Pınarören köyünde yaşayan Altun Sucu`dan ise yaklaşık 30 gündür haber alınamıyor.


Biri yaklaşık bir ay diğeri ise 2 aydır kayıp olan anne ve babasını arayan Vahit Sucu ile Özkan Özer'in kaderi Karabük'te kesişti.

Karabük'te anne ve babalarından haber almak isteyen Özer ve Sucu aileleri umutla gelecek bir haber bekliyor. Son olarak 3 Haziran günü akşam saatlerinde evinden çıktığı annesinin Alzheimer hastası olduğunu söyleyen oğlu Vahit Sucu, annesinden bugüne kadar haber alamadıklarını söyledi. Sucu, 70 yaşındaki annesinin yakın bir köye akraba ziyaretine gittiğini ve bir daha geri dönmediğini söyleyerek, "Evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alamadık. Annemi bulmak için jandarma, sivil savunma ekipleri ve köy halkı seferber oldu. Tüm arama çalışmalarına rağmen bulamadık. Eğer annemi bulup evinde bakan biri varsa lütfen en yakın jandarma ve polise haber versin. Maddi olarak her şeyi yapmaya hazır. Yeter ki annemi bulan biri varsa bize haber versin" dedi.


Annesinin köyden Araç- Karabük yoluna gelerek bir araçla başka bir ile gitmiş olabilme ihtimali üzerine çevre illerde de arama çalışmaları başlattıklarını söyleyen Vahit Sucu, annesinin hayatından endişe etmeye başladıklarını da ifade etti.
Safranbolu ilçesi Örencik köyündeki evinden yaklaşık 59 gün önce mantar toplamaya çıkan Halil Özer'den de (49) bugüne kadar haber alınamadı.
59 gündür gezmedik ormanlık alan ve köy kalmadığını söyleyen Halil Özer'in oğlu Halil Özer ise babasının 6 Mayıs tarihinde evden ayrıldığını ve bugüne kadar hiçbir haber alamadıklarını söyledi.


Babasının geçen sene 20 gün psikiyatri tedavi gördüğünü ifade eden Halil Özer, "Mantar toplamaya çıkıyorum diye sabah 10.30'da evden ayrıldı. Ama bugüne kadar ölü yada sağ olduğuna dair hiçbir bilgiye ulaşamadık. Eğer babamı gören yada bilen biri varsa Allah rızası için en yakın Jandarma ve polise bilgi vermesini istiyoruz" diye söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 19:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?